Проговори адвокатът на Кристина от Сандански

https://crimes.bg/kriminalno/progovori-advokatat-na-kristina-ot-sandanski/40481 Crimes.bg
Проговори адвокатът на Кристина от Сандански

Проговори адвокатът на Кристина от Сандански

Адвокат Миньо Алексиев, който е защитник на Кристина от Сандански, проговори непосредствено след решението на Окръжен съд – Благоевград. Съдът реши майката, обвинена в убийството на двете си деца, да бъда настанена за 1 месец в психиатрично заведение към затвора в Ловеч, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на „Фокус”

Кристина Дунчева дойде в съдебната зала в изключително лошо състояние. Адвокатът й заяви, че тя е отказвала да бъде преместена, но той е успял да я убеди, че в психиатричното заведение ще бъде лекувана.

"Кристина Дунчева е в изключително лошо състояние. На всички им направи впечатление. За първи път я виждам в такова състояние.

Изключително нервна, не стои на едно място. Казваше, че всеки момент ще припадне. Неадекватна е. През цялото време казваше, че не иска да я местят от следствения арест. Питаше защо не я лекуват", споделя нейният адвокат.

Той заяви, че сред мотивите на прокурора е, че експертизата е била изготвена след няколко кратки срещи с Кристина, които са продължили час – час и половина.

„От своя страна аз смятам, че времетраенето не е индикация за качеството и изводите от първоначалната психиатрична експертиза са правилни и задълбочени.

Алексиев разкри още, че от снимки, представени на делото, става ясно, че цялото тяло на Кристина Дунчева е било покрито в синини. Той е категоричен, че физически и психически тормоз е причината за влошеното й психично здраве и състоянието, в което тя е изпадала и преди, според експерти.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.