Полицаи в шок! Закопчаха 15-годишна за много тежко престъпление (Вижте какво)

https://crimes.bg/kriminalno/policai-v-shok-zakopchaha-15-godishna-za-mnogo-tezhko-prestaplenie-vizhte-kakvo/118213 Crimes.bg
Полицаи в шок! Закопчаха 15-годишна за много тежко престъпление (Вижте какво)

Полицаи от София останаха с пръст в уста след поредния си арест. Те задържаха 15-годишна тийнейджърка – ученичка в столично школо, която продавала наркотични вещества в района на учебното заведение, което посещава самата тя.

Това е станало по време на специализирана акция на столичната дирекция на вътрешното министерство, която се провела преди дни, информираха от МВР.

Действията имали за цел да прекъснат разпространението на опасните вещества около столичните школа.

Органите на реда са намерили и отнели над 100 дози от наркотиците. У проверените са открити 300 грама марихуана, близо 100 грама амфетамин, и по малко от 50 грама други три наркотика – екстази, синтетичен канабиноид, кокаин и метамфетамин.

Извършени са обиски на над 1000 лица. Белезници са хлопнали на 23-ма души. Образувани са 15 досъдебни производства.

По време на акцията обект на проверка са станали и шофьорите на автомобили. Установено е, че двама са карали колите си след като са употребили дрога. Проверките са обхванали близо 900 моторни превозни средства.

Ръководителите на столичната полиция са категорични, че няма да спрат с операциите. Такива ще има без прекъсвания и ако бъдат установени нарушения ще приложат цялата строгост на закона.

Органите на реда са готови да се виждат с родителите на децата, както и със самите тях. Но това е в ръцете на училищните директори.

Идеята е в свободен разговор с полицаите малчуганите да разбират по максимално улеснен начин какви вреди  и опасности крие използването на наркотици и къде са опасните места около техните училища.

A само преди дни Националната полиция разкри тайник за съхранение на наркотици в София и района на село Кокаляне. Арестувани са двама младежи на 22 и на 24-годишна възраст от столицата.

На мястото са открити над 30 килограма марихуана. Двамата бяха арестувани за три денонощия. Съдебен състав им е гледал и мярката за неотклонение.

Прокуратурата продължава да разследва случая.

Източник: crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.