Млад перничанин е арестуван за нападение над полицай след инсцениран грабеж

https://crimes.bg/kriminalno/mlad-pernichanin-e-arestuvan-za-napadenie-nad-policay-sled-insceniran-grabezh/37474 Crimes.bg
Млад перничанин е арестуван за нападение над полицай след инсцениран грабеж

Срещу него се води разследване за противозаконно отнемане на автомобил, като по случая предимно работи нападнатият от него полицейски служител




Източник:




2015-01-27 17:32:00


Крими


1

Прочетено: 218988

Кратка връзка








От пресцентъра на ОД на МВР-Перник съобщиха, 22-годишен младеж от града е бил задържан за нападение над полицай.

Днес около 4.30 часа сутринта във Второ Районно управление „Полиция”-Перник бил подаден сигнал за грабеж. Неизвестен се опитал да отнеме оборота от павилион и след като се провалил, избягал в неизвестна посока.

Дежурна оперативна група е повикана за оглед на местопроизшествието. Натам  се отправил и полицай, който по това време бил на домашно дежурство. Излизайки от къщи той бил атакуван от маскиран мъж и започнала борба, при която маската на нападателя паднала и той избягал. Незабавно са били предприети заградителни действия,а в издирването участвали и полицейски кучета.

Много скоро в кв. „Изток” е задържан 22-годишният Р. С. от Перник. В ареста е и 27-годишният К. В., който, по първоначални данни, е инсценирал грабежа. И двамата задържани са с криминални регистрации за множество кражби, грабежи, телесни повреди и наркотични вещества.

 

Р. С. вече е излежавал ефективна присъда за грабеж, а в момента срещу него се води разследване за противозаконно отнемане на автомобил, като по случая предимно работи нападнатият от него полицейски служител. Р. С. и К. В. са с полицейска мярка за срок от 24 часа. Образувани са досъдебни производства и процесуално-следствените действия продължават под надзора на прокуратурата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.