Къде се скри Гълъбин Боевски, след като бе подгонен от килъри?

https://crimes.bg/kriminalno/kade-se-skri-galabin-boevski-sled-kato-be-podgonen-ot-kilari/27536 Crimes.bg
Къде се скри Гълъбин Боевски, след като бе подгонен от килъри?

Опозореният с наркоафера олимпийски шампион по щанги от Сидни’2000 Гълъбин Боевски изчезна безследно.


Запознати разкриват, че повече от месец никой не е виждал и чувал българина, който влезе в световния новинарски обмен със скандала в Бразилия през 2011-а, където бе арестуван с 9 килограма кокаин.


Изненадващо бе, че след като полежа в ареста за период от две години без два дни, талантът от Кнежа бе пуснат да се прибере в България. В опит да се скрие от света, щангистът премести цялата си фамилия на Иберийския полуостров. Там Гълъбин се захванал с това, което умее – станал треньор в квартален спортен клуб, където предавал своите знания на тежкоатлет на млади испанци.


Потънал в забвение след гигантския позор, Боевски възнамерявал да прекарва дните си далеч от активния обществен живот и медиите, раздухали кокаиновата история до небесата.

До неотдавна всичко вървяло по план, но изведнъж Гълъбин Боевски изчезнал внезапно, без предупреждение. Не оставил каквито и да било следи след себе си. На този етап не е ясно къде може да е потънал и по каква причина.


Смята се, че двукратният световен и трикратен европейски шампион е бил погнат от бразилски мафиоти и му се е наложило да се покрие в някое диво испанско село, в което е трудно да бъде открит дори от органите на реда, предполагат негови приятели.


Не е тайна, че за да се измъкне от ареста в затвора в Сао Паоло, в който трябваше да търка килия 9 години и 4 месеца заради трафика на деветте кила „бело”, Боевски е предал на властите имената на доставчиците си. По непотвърдена информация това е довело до ареста на трима високопоставени бразилски гангстери, чиито близки е възможно да са потърсили отмъщение, твърди аверът на Гълъбин.


Сагата започна преди 11 години – на 24 октомври 2011 г., когато щангистът бе закопчан на летище „Гуарульос” в Сао Пауло, Бразилия, при опит да напусне страната с 9 килограма кокаин. Наркотиците бяха открити в тайници в два от трите спортни сака на непълнолетната му дъщеря Сара, която той придружавал, за да участва в международен турнир по тенис.


На щерката на именития силов атлет бе позволено да напусне Бразилия. При разпита нашенецът излезе с най-невероятната версия – че купил куфарите от Бразилия и не знае как наркотиците са се озовали в тях.


В края на декември 2011 г. директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) гл. комисар Станимир Флоров съобщи, че кокаинът е бил предназначен за България и Гълъбин Боевски е щял да бъде възнаграден щедро за неговото пренасяне.


Според Флоров, Боевски е щял да разреши финансовите си проблеми с пренасянето на въпросното количество кокаин. По данни на МВР щангистът е трябвало да получи между 250 и 300 000 евро за „услугата”.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.