Арестуваха приятел на братята Куаши на българската граница

https://crimes.bg/kriminalno/arestuvaha-priyatel-na-bratyata-kuashi-na-balgarskata-granica/37276 Crimes.bg
Арестуваха приятел на братята Куаши на българската граница

Чужденецът е издирван от Интерпол за терористична дейност




Източник:




2015-01-12 15:30:00


Крими


0

Прочетено: 164178

Кратка връзка








Приятел на терористите Шериф и Саид Куаши, застреляли 12 души от френското списание "Шарли Ебдо" вПариж , е задържан при опит да напусне България на българо-турската граница.

Това е 28-годишният Фриц Жоаким от Париж. Той е бил арестуван няколко дни преди кървавите събития във френската столица. В Окръжна прокуратура – Хасково днес е пристигнала  европейска заповед за арест на Жоаким, в която се посочвало, че той е издирван за терористична дейност, както и че е близък до двамата братя, застреляни при акция на френските специални части.

Жоаким се опитал да премине границата на Капитан Андреево зеадно с приятелката си и още двама души. При проверката станало ясно, че той се издирва от Интерпол, тъй като съпругата му подала жалба в Париж, че е отвлякъл 3-годишното им дете. Той е бил задържан, а съдът в Хасково постановил мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Очаква се тези дни окръжните магистрати да решат дали чужденецът да бъде предаден на френските власти.

 

Днес пред съда той заяви, че иска да се върне във Франция и че целта му е била да отиде в Сирия. Пред магистратите Жоаким заяви, че не е боец.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.