Арестуваха царя на корупционните схеми - кмета на Стамболийски Георги Мараджиев

https://crimes.bg/kriminalno/arestuvaha-carya-na-korupcionnite-shemi-kmeta-na-stamboliyski-georgi-maradzhiev-2/27307 Crimes.bg
Арестуваха царя на корупционните схеми - кмета на Стамболийски Георги Мараджиев

Царят на корупционните схеми и търговията с влияние, както е по-известен кметът на пловдивската общ. Стамболийски Георги Мараджиев е бил арестуван от икономическа полиция в ранните часове на 24 ноември 2022 г. Мотивите за ареста все още не са ясни.


В момента Икономическа полиция и прокуратура са във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и извършват обиск.

Градоначалникът на Стамболийски е отведен от маскирани полицаи с качулки.


Мараджиев е печално известен с несметните богатства, луксозни коли и скъпи недвижими имоти, които мистериозно придобива след като през 2016 г. е избран за кмет на малката и бедна община в пловдивско. Той е герой в журналистическо разследване на bTV под надслов: Как кметът на Стамболийски се сдоби с милиони и 5 имота в „Слънчев бряг“?


Журналистите на националната медия разкриват, че градоначалникът притежава 5 апартамента на морето, придобити по време на мандата му. Имотите са в луксозния курорт в „Слънчев бряг“, като три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка. Освен многото си имоти градоначалникът е декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи само за година.


Мараджиев е кмет за втори мандат. Бивш бизнесмен е, притежавал предприятията за полиетиленови чували, различни видове фолио и пластмасови изделия в Цалапица край Стамболийски.


Заема кметския пост през 2015 г. година и прехвърля собствеността и управлението на сина си, като оставя неплатен кредит и овърдрафт на стойност 3,3 млн. лв., разказва критично настроеният към Мараджиев Илия Иванов от Стамболийски – бизнесмен в областта на туризма и земеделието.И задава логичния въпрос – откъде са парите за пет апартамента в „Слънчев бряг“, придобити от кметското семейство след заемането на поста?

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.