Затворник от Врачанско избяга!

https://crimes.bg/analizi/zatvornik-ot-vrachansko-izbyaga/43091 Crimes.bg
Затворник от Врачанско избяга!

Издирва се затворник от врачанския край!

Един от затворниците в общежитие от отворен тип в с. Бойчиновци е избягал, съобщиха от МВР – Враца. В момента полицията го издирва.

Затворникът е успял да избяга по време на работата си на строителен обект. Тъй като от 3 години е с по-лек режим, имал право на работа. Собственикът на обекта в Мездра, където работил, забелязал, че е изчезнал и уведомил полицията.

Издирваният мъж е зад решетките от 11 години. През 2019 г. е преминал на по-лек режим заради добро поведение и излежаване на по-голямата част от присъдата. Оттогава е преместен от затвора във Враца в общежитие от отворен тип в Бойчиновци.

Не е ясно какво би накарало да избяга затворник с излежана по-голяма част от присъдата, който се намира в лек режим и има възможност да излиза навън. Предполага се, че го е сторил по лични подбуди.

Ако бъде заловен, лекият му режим ще бъде преустановен и ще се върне в затвора, а присъдата му най-вероятно ще бъде удължена.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.