ЗАПОЗНАТ СЪМ СЪС СХЕМАТА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА КРЕДИТНИ КАРТИ. ПОД ПОЛИЦЕЙСКИ ЧАДЪР Е. ВИЖТЕ БОСОВЕТЕ!

https://crimes.bg/analizi/zapoznat-sam-sas-shemata-za-iztochvane-na-kreditni-karti-pod-policeyski-chadar-e-vizhte-bosovete/37726 Crimes.bg
ЗАПОЗНАТ СЪМ СЪС СХЕМАТА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА КРЕДИТНИ КАРТИ. ПОД ПОЛИЦЕЙСКИ ЧАДЪР Е. ВИЖТЕ БОСОВЕТЕ!

В сайта АФЕРА се получи писмо, с прикачени снимки, което публикуваме дословно. То разказва за цялата схема по източването на кредитни карти, като се в него се твърди, че схемата е под полицейски чадър:

„Здравейте, след зачестилите в последно време арести на наши сънародници в чужбина темата за източването на кредитни карти стана пак актуална и вече името България става нарицателно за този вид престъпления. Аз съм доста запознат с този вид дейност – докато преди години имаше много различни на брой групи, които се занимават с този вид престъпления, в последните години всички се обединиха около една група начело със небезизвестните в тоя бранш Даниел Данчев по прякор Дани Германеца и Кирил Гичев – Киро Чеченеца.

За тях работят над 150 човека на 6 континента, даже последните задържани българи във Филипините и Малайзия работят за тях. Това е една много добре организирана престъпна група за източване на кредитни карти, която генерира огромни приходи. Само обърнете внимание колко са загубите във Европа от този вид престъпления.

Схемата им на работа е добре организирана. Устройствата се изработват в България в село близо до София, а другата работилница е във Варна – оттам вече готовите устройства се изпращат на различни места по света в Европа. Най – често тези устройства се пренасят от български шофьори на камиони или рейсове до държавата за която са предназначени. Най – често това е Германия, Франция, Италия, Испания и други европейски страни, където там техните момчета чрез тези устройства клонират кредитните карти. Оттам вече следва втората стъпка, тъй като те записват само магнитната лента, а в Европа банкоматите са настроени да четат и чипа от картата. Те изпращат записаната информация на другата част от групата, които се намират във държави, в които още не е въведена чип технологията. Най често това са Кения, Уганда, Чили, Тайланд, Доминикана, Перу, Филипините, Малайзия и т.н.

това вече изтеглените пари се изпращат към България, най – често през офшорни компании на близки на двамата босове Дани Германеца и Киро Чеченеца, където парите се разпределят по веригата, но процента, който взимат момчетата, които рискуват е нищожен в сравнение с това, което генерират двамата босове, които си докарват по 250 000 на седмица. Най – често парите биват влагани в строителство, имоти в чужбина, скъпи автомобили и почивки, и двамата имат по няколко луксозни автомобила на стойност стотици хиляди левове БМВ 750, МЕРЦЕДЕС S63, Порше Кайен и др., като номерата на автомобилите са годините на тяхното раждане. Дани Германеца (1987) Киро Чеченеца (1980) често могат да бъдат засечени в най – оборотните софийски заведения, където пръскат пари с лекота и след това заминават на почивка на някое екзотично място и целия този 6 звезден начин на живот няма как да съществува без полицейски чадър и бездействието на институтциите.

Иван Иванов

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.