Забранените приказки на 21 век

https://crimes.bg/analizi/zabranenite-prikazki-na-21-vek/40281 Crimes.bg
Забранените приказки на 21 век

Това, което не бива да се приема са средства, стимулиращи имунната система. Всеки витамин има различен спектър от действия. За витамин D - той не е имуностимулиращ и е добре да се пие. Трябва приемът да става обаче под някакво предписание, а не хаотично след информиране в интернет”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия проф. д-р Доброслав Кюркчиев от лабораторията по клинична имунология към УМБАЛ ‘Св. Иван Рилски”.

Според специалиста имуностимулиращите средства биха могли да навредят.

„Сериозните проблеми, свързани с COVID-19, не се дължат на самия вирус, а на реакцията на имунната система. Селенът, цинкът и витамин D не са имуностимуланти и не са опасни от тази гледна точка”, каза д-р Кюркчиев. Той посочи, че като превенция е добре да се измерят нивата на витамин D в кръвта.

Д-р Кюркчиев обясни, че при някои случаи на коронавирус има втори пик на болестта в 4-5 ден.

„Този пик е това, което реално прави проблеми. Извънредно силната, неадекватна и дерегулирана имунна система. Това не е проблем на вируса, а на реакцията ни срещу него. Тази имунна дисрегулация се нарича цитокинова буря. Тя може да увреди белите дробове, да доведе до тромбози, мултиорганна недостатъчност и до късните прояви на коронавируса след оздравяване”, добави той.


Неуважение към хора в неравностойно положение:

Оригинал:        Снежанка по цял ден готвела, чистела, пеела и танцувала. А вечер разказвала на джуджетата интересни истории и приказки.

    Да се преправи:    Снежанка, въпреки ситуацията, в която се намирала, твърдо отказвала да обърне внимание на което и да е джудже и упорито чакала своя принц… В резултат на това си поведение джуджетата се принудили да сезират съответните институции и Снежанка била принудена да премине на свободен наем.

    С така наложените редакторски промени се надявам светът да стане едно малко по-добро място за живеене. Или по-лошо. Или по-тъпо. А защо не всичко накуп?

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.