Йоско в болница вместо зад решетки

https://crimes.bg/analizi/yosko-v-bolnica-vmesto-zad-reshetki/37368 Crimes.bg
Йоско в болница вместо зад решетки

Сливенският бизнесмен Йосиф Йосифов-Йоско се спаси от престой в затвора, въпреки че има 6-годишна влязла в сила присъда. Оказа се, че вместо да е зад решетки заради жестоката катастрофа, която причини, от месеци насам Йоско се намира в столичната болница "Токуда", из чиито коридори е забелязан да се разхожда преспокойно. Той е настанен в неврохирургията, потвърдиха медици. Заради осъдения Йоско петият етаж на лечебното заведение е било завардено от надзиратели, които трябвало да пазят осъдения да не избяга.

Заради тежката си диагноза успял да си издейства да лежи в болницата, вместо в пандиза, тъй като затворническите власти не могли да му откажат лечение. Закона твръди, че изпращането на осъден в лечебно заведение извън местата за лишаване от свобода се извършва едниствено със заповед на началника на затвора, който организира и охраната, и транспортирането на затворника. За да бъде приет затворника във външно лечебно заведение, трябва да бъде създадена и специална комисия.

По документи след причиненото от него меле Йоско е със счупени 4 ребра, фрактура на гръдната част от гръбначния мозък, имал е контузия на белия дроб и разкъсан пикочен мехур. Въпреки тежките черно на бяло травми Йоско от Сливен бе уловен да се разхожда съвсем безпроблемно в центъра на София, придружаван от гардовете си. Това се се случва точно в периода, в който Йоско се явяваше пред съда в инвалидна количка. За негово удобство магистратите организираха делото да се провежда на първия етаж в Съдебната палата, за да има достъп подсъдимият с помощното му средство.

При катастрофата на 2 март 2011 г. пияният Йоско уби 32-годишния Станислав Михайлов и 52-годишния Димитър Кирчев и рани други двама мъже, самият Йоско също пострада. Лекари свидетелстваха под клетва, че Йоско не може да стои в седнало положение, защото след 10-15 минути започвал да изпитва неистови болки.

Никой не обясни как е успял да стъпи на краката си.Както се оказа, част от документите за състоянието му са изготвени на база на писмени данни. Когато специалисти отишли да прегледат Йоско в дома му, те заварили цели камари лекарства. Той обяснил, че е бил на лечение в "Токуда" и от там са му предписали илачите.

 

Адвокатът му Христо Христов потвърди че Йосиф Йосифов е в болницата заради операция.. Йоско вече бил претърпял хирургически интервенции на прешлените, пикочния мехур и жлъчката. След като бе потвърдена окончателната присъда на сливенския бизнесмен, защитникът му заяви, че може да поиска отлагане на наказанието заради влошеното здраве на клиента му. Тази молба обаче била отхвърлена. След като от затвора позволили на Йоско да се лекува, дните, прекарани в болницата, ще се зачитат като излежани зад решетките.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.