Йордан Моллов – българинът, който покори Уолстрийт (Вижте невероятната му история)

https://crimes.bg/analizi/yordan-mollov-balgarinat-koyto-pokori-uolstriyt-vizhte-neveroyatnata-mu-istoriya/40035 Crimes.bg
Йордан Моллов – българинът, който покори Уолстрийт (Вижте невероятната му история)

Йордан Моллов заряза блестяща кариера, за да преподава у нас

През последните 15 години името на един българин се утвърди в сферата на финансите и инвестиционните пазари. Става въпрос за Йордан Моллов, който е сред най-успешните родни финансисти в целия свят. И въпреки блестящата си кариера, той е взел решение да се откаже от финансите и да се върне у нас, за да стане преподавател.

Изненадващото си решение той обяснява с желанието си да предаде опита и познанията си на студентите у нас, които тепърва прохождат във финансовата сфера, но искат да учат и да се развиват. А Моллов е идеалният човек, който да им помогне в това. Експертът притежава изключителни познания и компетенции в бизнеса, подплатени с опит на международно ниво и стаж в най-големите чуждестранни компании за инвестиции.

Пред близките си нашенецът аргументирал решението си с факта, че е много важно в сектора да има отлично подготвени специалисти, които да прилагат знанията си в условията на и без това сложната за инвестиции икономическа среда в България.

Моллов твърдо вярва, че рисковете съществуват точно за това – за да бъдат поети. „Възможностите са, за да бъдат използвани, а всеки риск е и възможност“, категоричен е финансистът в убежденията си.

Той вече преподава по специалностите Стратегии и Е-business в Нов български университет, Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, Университета по библиотекознание и информационни технологии. Изнася лекции като гост – преподавател в Бургаския и Варненския свободни университети.

Българинът притежава солидно образование от едни от най-престижните университети в САЩ. Той е бакалавър по международни отношения от SUNY New Paltz, САЩ и магистър по бизнес администрация от Fordham University, САЩ.

Благодарение на качествата си е поканен е в стажантската програма към Централата на Oбединените нации в Ню Йорк и там преминава обучение в главния офис на нейния тогавашен председател Кофи Анан.

От 2006 до 2009 г има невероятния шанс да работи в меката на борсовата търговия Wall Street като анализатор на най-големите хедж фондове - Hound Partners, 3G capital, NYLIM.

В последствие той и още двама от съдружниците му пишат имената си в историята на родната икономика, като основават първия български хедж фонд в Америка „Голдън спирит асет мениджмънт“, насочен към клиенти от Централна и Източна Европа.

С цената на много упорита работа, ясна визия, безспорен талант и силна воля, Моллов извежда „Голдън спирит асет мениджмънт“ на световния инвестиционен пазар.

„Силата ни винаги е била в намирането на новаторски подходи за набиране на клиенти, динамиката на развитие и пробиването на алтернативни пазари“, издава ключа към успешната си кариера финансистът.

Всичко това обаче остава в миналото след като финансистът се завръща у нас, за да преподава. Освен това той се занимава и с благотворителна дейност, а свободното си време посвещава изцяло на семейството и малкия си син.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.