ВНИМАНИЕ! Монтьор мами наивници в София!

https://crimes.bg/analizi/vnimanie-montyor-mami-naivnici-v-sofiya/37727 Crimes.bg
ВНИМАНИЕ! Монтьор мами наивници в София!

Само в BIG5.BG: Клиенти олекнали с пари за ремонт, който така и не получили




Източник:




2015-04-21 15:55:00


Анализи


0

Прочетено: 352044

Кратка връзка








Внимание, монтьор измамник прибра крупни суми от клиенти с аварирали автомобили без да извършва никакъв ремонт, докладваха пред BIG5.BG източници от държавното обвинение. Няколко жалби вече са постъпили в Софийската районна прокуратура във връзка със схема за изнудване от автомонтьора Дамян Р. Данните са, че десетки доверчиви столичани оставили автомобилите си за поправка в сервиза му, но са ги получили непокътнати, без да им върнат парите за ремонтите.

Пръв се оплакал Ангел Мирославов. Редакцията на BIG5.BG разполага с копие от жалбата. След него има подадени още четири жалби, в които се описва подробно схемата – автомобилите влизали за козметични ремонти, но след диагностика изведнъж се оказвало, че имат сериозни проблеми. Така в един момент няколко души изгорели със суми между 3000 и 6000 лева, които така и не получили обратно.

От елитния столичен сервиз, в който Дамян Р. работел, вдигат ръце и не могат да помогнат с нищо – той бил наел хале под наем, но в последно време се опитвал да ги завлече и тях, като не се измъкне и не плати дължимия наем.

Жалби има подадени и до Седмо, Осмо и Девето РПУ. Свидетели, пожелали анонимност, твърдят, че Дамян ги заплашвал устно и по телефона, както и на срещи на четири очи, да не пускат жалби и да не претендират за „изгорелите“ си финанси, предоставени за ремонтни дейности.

Столични криминалисти споделиха пред BIG5.BG, че схемата лъснала окончателно, след като известна столична адвокатка се опитвала известно време да помага на Дамян. Въпреки нейните напътствия обаче измамата се разплела и сега на ход е прокуратура.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.