Топ финанситът от Уолстрийт Йордан Моллов: Рисковете съществуват, за да бъдат поети!

https://crimes.bg/analizi/top-finansitat-ot-uolstriyt-yordan-mollov-riskovete-sashtestvuvat-za-da-badat-poeti/40044 Crimes.bg
Топ финанситът от Уолстрийт Йордан Моллов: Рисковете съществуват, за да бъдат поети!

Йордан Моллов се отказа от завидна международна кариера, за да преподава на български студенти

Името на Йордан Моллов е добре познато от години на всички, занимаващи се с финанси и инвестиционно посредничество. Българинът е сред топ имената в бранша, затова и решението му да се откаже от активния бизнес, за да стане преподавател успя да предизвика сериозен смут.

Успешният финансист оставя на заден план изключителната си кариера, на която е посветен през последните 15 години, за да подготви квалифицирани млади специалисти за бъдещето на икономиката през идните години.

Той е категоричен, че основната мотивация за решението му е желанието да помогне на бизнес средата у нас като предаде опита си на младите специалисти. А какво по-мотивиращо за младежите може да бъде това да се учат от най-добрия, врял и кипял в света на фондовите борси? И то не къде да е, а в света на най-големите бизнес акули – Уолстрийт.

Българинът не се притеснява да зареже обещаващата си кариера, тъй като е на мнение, че рисковете съществуват именно, за да бъдат поети, възможностите са, за да бъдат използвани, а всеки риск е също така и възможност. Това верую ще бъде в основата на всички знания, на които е решен да научи жадните за кариера в света на парите млади хора у нас.

Образованието на българина не е случайно. Той e бакалавър по международни отношения от SUNY New Paltz, САЩ и магистър по бизнес администрация от Fordham University, САЩ. Като още в самото началото на професионалната си кариера, благодарение на качествата си, получава невероятната възможност да се учи от най-добрите.

Поканен е в стажантската програма към Централата на Oбединените нации в Ню Йорк и там преминава обучение в главния офис на нейния тогавашен председател Кофи Анан.

Българинът знае отлично, че успешните анализатори и съветници познават в пълни детайли тънкостите в търговията на акции, облигации и ценни книжа, и с това са най-големия гарант за всяко инвестиционно дружество. Затова става посредник на фондовата борса, а безценният опит, натрупан в международна среда, дава отражение в пазарните успехите на компаниите, които ръководи.

Като ключ към успеха си той определя стремежа си винаги да намира новаторски подходи за набиране на клиенти. „Силата ни винаги е била в динамиката на развитие и пробиването на алтернативни пазари“, споделя той.

От 2006 до 2009 г има невероятния шанс да работи в меката на борсовата търговия Wall Street като анализатор на най-големите хедж фондове - Hound Partners, 3G capital, NYLIM.

„Да се задържиш и да бъдеш сред най-добрите на Уолстрийт изисква не само упоритост, а и непрестанно следене и анализи на ежесекундно променящата се среда на фондовата борса“, споделя в свое интервю финансистът.

Личният успех не закъснява – името на Йордан Моллов влиза в историята на родната икономика като основател на „Голдън спирит асет мениджмънт“ - първия български хедж фонд на борсата в Америка, насочен към клиенти от Централна и Източна Европа.

Въпреки постоженията на международно ниво, като отговорен и лоялен към собствената си държава човек, Моллов пренася своя опит и в средата на родния бизнес, като основава и ръководи у нас редица фирми, превърнати в лидери в дейността на борсовите инвестиции и посредничеството.

Въпросните фирми преди всички се адаптират към използване на парите на бъдещето – биткойните, като основен начин за разплащане.

Само най-успешните и находчиви анализатори и съветници, познават тънкостите в търговията с новата валута, категоричен е топ финансистът. И съветва всички, които имат желание да опитат търговията с биткойни, да се доверят на специалист, който ще бъде на разположение 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, ще изпраща необходимите анализи, а клиентите ще са спокойни, че виртуалните им пари са в ръцете на печеливш регулиран брокер.

Само най-успешните и находчиви анализатори и съветници, познават тънкостите в търговията с новата валута, категоричен е топ финансистът.

С днешна дата той се изправя пред поредното предизвикателство в кариерния си път – да отдаде цялата си енергия, способности и качества на нова кауза като преподавател в едни от най-елитните родни университети. Йордан Моллов преподава Стратегии и Е-business в Нов български университет, Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, Университета по библиотекознание и информационни технологии. Изнася лекции като гост – преподавател в Бургаския и Варненския свободни университети.

Немалка част от времето си посвещава на благотворителна дейност, а компаниите, които до момента ръководи, както и десетките му клиенти, са поверени на неговите също толкова компетентни съдружници.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.