Тежък удар по убиеца Станимир Рагевски

https://crimes.bg/analizi/tezhak-udar-po-ubieca-stanimir-ragevski/41772 Crimes.bg
Тежък удар по убиеца Станимир Рагевски

 

 

Обвиняемият е във висока степен обществено опасен

Най-свирепият убиец в новата история на Бургас – Станимир Рагевски, получи тежък удар.

 

Той остава в ареста, съгласно решението на Бургаският окръжен съд. Това се случи, след като му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане по стража" по обвинението за смъртта на брокерката Теодора Бахлова, пише „Флагман“.

Съдия Цв. Попова отчете, че досъдебното производство за смъртта, е започнало по чл. 142 от НК. От 27 август Рагевски е привлечен като обвиняем по чл.115 от НК – за убийство. "Предвид събраните към момента доказателства, може да се направи обосновано предположение, че г-н Рагевски е извършил престъплението, за което е обвинен. По делото има назначени множество експертизи, които предстои да бъдат извършени", каза съдия Цв. Попова. Според нея Рагевски е във висока степен обществено опасен, ако се анализират събраните към момента доказателства.Вземането на втора мярка не е проблем, след като обвиняемият е с такава и за убийството на Юмер Мехмед, отчете съдът.Прокуратурата предприе безпрецедентен ход и при веднъж взета мярка за неотклонение, при това най-тежката, поиска втора такава.

Това бе мъдра и много навременна мярка на държавното обвинение, за да гарантира, че Рагевски ще остане зад решетките. Съществува хипотетична възможност да липсват ДНК следи от Рагевски по пистолета, с който е застрелян Юмер Мехмед. Припомняме, че оръжието с пренабити номера бе открито във винарна на Деян Дичев в ДНА. Това се оказа страхотен коз в ръцете на защитата на Станимир Рагевски.При сензационна развръзка в тази посока, адвокатите на бизнесмена можеше да поискат промяна на мярката му за неотклонение и един по-конформистки състав на Окръжния съд да го пусне на свобода. Сега обаче това няма как да се случи и дори за корифей в правото ще бъде невъзможно да измъкне 55-годишния бургазлия от тази тежка за него ситуация.В същото време продължава разследването и по други предполагаеми случаи с мистериозната смърт, където по един или друг начин изплува името на Станимир Рагевски.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.