Теленор България предоставя защита в дигиталния свят с услугата „Онлайн защита“

https://crimes.bg/analizi/telenor-balgariya-predostavya-zashtita-v-digitalniya-svyat-s-uslugata-onlayn-zashtita/41954 Crimes.bg
Теленор България предоставя защита в дигиталния свят с услугата „Онлайн защита“

„Онлайн защита” може да работи както в мрежата на оператора, така и в други интернет мрежи

Теленор България предлага за своите частни и бизнес клиенти на абонаментен план услугата "Онлайн защита". Решението е специално разработено от компанията, за да се грижи за сигурността на техните смарт устройства, да ги защитава от вируси, фишинги, зловреден софтуер, червей, спам и компрометирани сайтове.

"Онлайн защита" се предлага вече в два варианта, като потребителите могат сами да избират вида защита, която ползват - само в мрежата на оператора или във всички мрежи. Активацията става бързо и лесно с един клик в приложението MyTelenor Bulgaria или на място в магазините на оператора.

Защитата постоянно се актуализира, за още по-голяма сигурност на потребителя, като работи на различни операционни системи и предупреждава за потенциална опасност, която може да застрашава устройствата на клиентите при сърфиране в интернет мрежата. В приложението MyTelenor Bulgaria всеки клиент на Теленор може редовно да следи заплахите, от които устройството е било защитено.

Новата услуга "Онлайн защита във всички мрежи" предлага и високо ниво на адаптивност, като допълнително могат да бъдат въведени сайтове, които клиентът смята за нежелани, за да получава предупреждения, когато браузва с устройството си или да извади сайтове от списъка в случай, че не смята, че представляват опасност за него. "Онлайн защита във всички мрежи" предлага защита не само при сърфиране в интернет, но и при сваляне на файлове или приложения, както и на такива, които са вече инсталирани върху устройството на потребителите. В допълнение услугата предлага и опция за намиране на устройството върху карта, в случаите когато то е загубено или откраднато.

Услугата "Онлайн защита във всички мрежи" може да бъде тествана от клиентите на оператора с тримесечен тестов период без допълнително заплащане. Потребителите могат да се възползват от този период, в случай че до момента не са се възползвали от посочената услуга.

С помощта на "Онлайн защита" всеки смартфон или таблет може да се превърне в безопасна hotspot зона.

Услугата "Онлайн защита" е поредната стъпка, която Теленор предприема в посока пълноценното клиентско изживяване и онлайн сигурността на своите клиенти. Компанията има последователна и устойчива политика за онлайн безопасност от 2006 година насам, като част от нея са и редица инициативи, сред които социалните програми Безопасен интернет и Digital Scouts. Теленор бе и първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца. Допълнителна информация за онлайн сигурността е достъпна на платформата www.ottebzavisi.net, където материалите са специално създадени и пригодени за деца, учители и родители.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.