Страшна вендета в София

https://crimes.bg/analizi/strashna-vendeta-v-sofiya/42605 Crimes.bg
Страшна вендета в София

 

Хора от квартала се събраха в подкрепа на нападнатия младеж

ДАЗД (Държавната агенция за закрила на детето) се е самосезирала по случая с  агресията и побоя между ученици в ж.к. „Лагера“.

 

Припомняме, че инцидентът бе заснет и качен в социалните мрежи.

 

Жестокото нападение се развива в парка на столичния квартал "Лагера". Няколко момчета и едно момиче нападат и бият момче, при все, че то не оказва никаква съпротива. 

 

Към 20 ч. вечерта се разраства спор между момчета. В основата на ожесточение спор стои момиче. Малко по-късно спорът прераства в саморазправа.

 

Хора от квартала се събраха в подкрепа на нападнатия младеж. Дни след нападението, участниците в побоя се връщат, но са спрени от жители на квартала, разказват хората:„60-70 души. Бяха въоръжени – с маските, с качулките. След като им свалихме маските, се видя, че всъщност са деца. Обясних им набързо за какво става въпрос и че няма как да продължи това нещо.“Психологът Младен Владимиров твърди, че това е най-правилната обществена позиция, а всички замесени са "жертви".„Веднъж го бием – той изпитва болка страдание и унижение и вече второто е, че този унизителен акт се пуска в социалните мрежи.Можеш да смениш квартала, но когато това се случи в дигитална среда – ти не знаеш къде да отидеш.Трябва да погледнем и на насилниците, като на хора, които са жертва, защото те не са намерили социално приемлива алтернатива на конфликтите си“, заяви Владимиров пред bTV.Според експерта с децата задължително трябва да поработят психолози.

 

Междувременно в мрежата изтече ново видео. Твърди се, че неизвестни са започнали да отмъщават на част от участниците в конфликта.

От 2-РПУ са разпоредили засилено полицейско присъствие, за да бъдат избегнати нови инциденти. Пострадалото момче е добре и вече се е върнало в училище. С него работят психолози.

Междувременно мрежата бе скандализирана от нови кадри на насилие между деца. Това се случило 24 часа, след като стана известно за жестокото нападение срещу тийнейджър в софийския квартал "Лагера", предава Новини бг.Агенцията за закрила на детето се самосезира. СДВР пък образува досъдебно производство. От там твърдят, че нямат подаден сигнал за случая.

Предполага се, че действието се развива в квартал "Надежда", а нападателите търсят възмездие за пребитото 13-годишно момче, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.