Според майката на Атанаска, убиецът на малката Александра е Антон Петров-Тъпака

https://crimes.bg/analizi/spored-maykata-na-atanaska-ubiecat-na-malkata-aleksandra-e-anton-petrov-tapaka/37372 Crimes.bg
Според майката на Атанаска, убиецът на малката Александра е Антон Петров-Тъпака

Светлана Димитрова, майка на обвиняемата Атанаска взриви съдебна зала, като заяви, че не дъщеря й, а  Антон Петров-Тъпака е убиецът на малката Алекс от Поморие. Още вчера тя се предупреди, че днес ще разкрие нейната версия за случая.

Пред съдия Георги Пепеляшев тя извади и показа снимка на млад мъж на видима възраст -30-35 години и го посочи за убиец на 8-годишното момиченце.

Светлана разви сценарий достоен за холивудски трилър и шокира всички в съдебна зала. Според нея Антон е убил Алекс заради имотни измами в Свети Влас, в които е замесен бащата на детето Веселин Тодоров-Германеца.

Спорде възрастната жена Антон Петров – Тъпака почукал на вратата на таванското помещение на Атанаска в кв. „Свобода” около 17 часа на 10 април м.г. Когато Атанаска доверчиво отворила, мъжът я избутал и нахлул вътре с малката Александра.После заключил 39-годишната жена в тоалетната, но тя чувала какво си говорят двамата оттам. Тъпака разпитвал Алекс за имотите им в Свети Влас. Според Атанаска момиченцето явно познавало добре мъжа, защото му показвала тетрадките си от училище. Междувременно майката на Александра позвънила, но детето я излъгало, че играе още на площадката.После външната врата хлопнала,а  Антон и Алекс излезли. Атанаска се показала от банята и видяла, че детето е забравило телефона си, който продължил да звъни. Около 20 часа същата вечер Антон се върнал в квартирата на Атанаска и започнал да я нагрубява защо е водила разговори по телефона. Майката на обвиняемата Светла Тодорова така и не даде логично обяснение как Тъпака е разбрал, че дъщеря й е говорила по мобилния на жертвата. Антон Петров накарал Атанаска да излезе и да купи цигари, а жената му се подчинила. Неизвестно е защо тогава тя не е сигнализирала в полицията. Антон отново излязъл.Когато мъжът се върнал към 1-2 часа на 11 април, ченгетата вече били опасали целия град. Тъпака блъснал Атанаска на земята, а в ръцете си носил вече трупа на момиченцето, увит в одеяло. Главата на детето била с найлонов чувал. Мъжът започнал да я облепя с тиксо, после хванал пръстите на Атанаска и ги налагал върху тиксото. Атон изкарал трупа навън и за това в 8 часа на 11 април полицейското куче и спецченгетата не са открили тялото при претърсването на квартирата. По-късно внесъл отново тялото в таванското помещение.Едва от ареста Атанаска разказала на майка си всичко това.Уплашена за семейството й, тя първоначално поела вината за убийството

 

Нервите на Ивелина Тодорова, майката на Алекс, не издържаха в съдебната зала и тя подложи на кръстосан разпит Светлана Димитрова. Според почернената майка версията й е абсурдна. Всички доказателства сочели, че Атанаска е убийцата на 8-годишното момиченце.Ивелина се запита дали самата Светлана няма пръст в убийството. Заради това я разпита подробно къде и с кого е била на 10 и 11 април и има ли ключ за кооперацията, където е открито тялото на Александра. Светлана твърди, че има алиби, по това време тя  гледала децата на другата й дъщеря Северина - на 6 и 2,5 години.  Оставила ги да спят в леглата си в 20 часа, посочи тя пред съдия Пепеляшев.

По-късно днес ще бъде разпитана Северина Димитрова и вече бившият й съпруг Веселин Тошев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.