Скандалният агресор от Софийския маратон: Не съм заслужил тази инквизиция! (Вижте думите на Боян Вачев)

https://crimes.bg/analizi/skandalniyat-agresor-ot-sofiyskiya-maraton-ne-sam-zasluzhil-tazi-inkviziciya-vizhte-dumite-na-boyan-vachev/39704 Crimes.bg
Скандалният агресор от Софийския маратон: Не съм заслужил тази инквизиция! (Вижте думите на Боян Вачев)

Предизвикалият скандал по време на Софийския маратон Боян Вачев излезе от анонимност и изпрати до медиите позицията си за неприятния инцидент с негово участие. Той събори на старта сръбкинята Оливера Йевтич, която не успя да финишира на дисциплината 10 км. Тя е участничка на пет олимпийски игри и бе сред големите фаворитки за победата в бягането.
Източник:
2020-10-13 13:24:00


Анализи


0

Прочетено: 105588

Кратка връзка
Предизвикалият скандал по време на Софийския маратон Боян Вачев излезе от анонимност и изпрати до медиите позицията си за неприятния инцидент с негово участие. Той събори на старта сръбкинята Оливера Йевтич, която не успя да финишира на дисциплината 10 км. Тя е участничка на пет олимпийски игри и бе сред големите фаворитки за победата в бягането. 

Публикуваме мнението на Вачев без редакторска намеса:

"Уважаеми представители на медиите,

Тъй замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели. Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието.

Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания отправени към мен в социалната мрежа не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция.

Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго след като се случи.

Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. Желая бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.