Шести българин е задържан за бруталното убийство, което разтърси Испания

https://crimes.bg/analizi/shesti-balgarin-e-zadarzhan-za-brutalnoto-ubiystvo-koeto-raztarsi-ispaniya/34260 Crimes.bg
Шести българин е задържан за бруталното убийство, което разтърси Испания

Автомобил се оказал ключът към разгадаване на убийството

Полицейските власти в Испания потвърдиха за задържането на седем мъже, обвинени в убийството на 74-годишна жена във Валядолид.

 

Сред задържаните са шестима българи и един испанец, съобщава bg-voice.com. Престъплението е извършено на 17 октомври 2018. Жертвата, която се казва Мария, е била намерена от една от дъщерите й, след като тя не успяла да се свърже дълго време с майка си по телефона.

 

Когато пристигнала, жената намерила безжизненото тяло на майка си. По-късно полицаите установили, че възрастната жена е била жестоко пребита, за да предаде ключовете от сейфа, в който държала €230 000. След като тя отказала да издаде къде е сейфът, нападателите се задоволили с малко количество пари и бижута.

 

Задържаните за убийството мъже са на възраст между 25 и 41 години. Повдигнати са им обвинения за убийство, грабеж, насилие и участие в престъпна група. Един от нападателите е успял да избяга в Чехия веднага след убийството, но вече тече дело за екстрадицията му в Испания.

 

На пресконференция от полицията съобщиха, че ключът към разгадаване на убийството е бил автомобил „Renault Scenic“, който бил заснет от охранителна камера в района по време на предполагаемото убийство.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.