ШАШМИ И ЗЛОУПОТРЕБИ: „Господар на ефира“ овъртолен в далавери за милиони

https://crimes.bg/analizi/shashmi-i-zloupotrebi-gospodar-na-efira-ovartolen-v-dalaveri-za-milioni/43332 Crimes.bg
ШАШМИ И ЗЛОУПОТРЕБИ: „Господар на ефира“ овъртолен в далавери за милиони

Бдителни зрители забелязват, че в редиците от падащи за дузпа репортери на „Господарите“ липсва най-забележимия – Борис Касиков. Този „дялан камък“ за медийни и политически проекти у нас управлява вече световно известното икономическо списание „Икономист“, е, в български вариант.

 

„Искам „Икономист“ да публикува качествено съдържание, създадено от български автори, и преводно съдържание от Тhe Economist, с които имаме договор“, коментира изпълнителният директор на S Media, която издава списанието – Борис Касиков. „Това, което мога да гарантирам, е, че от страниците ни няма да се продава политическо и икономическо влияние“, допълва в представянето си още Касиков, съобщава "Миг.нюз".

 

Трудно може да се повярва, защото, първо, разследванията му имаха едно определение – поръчкови. Например репортерът Касиков на няколко пъти нахлу във варненския офис на инвестиционния посредник „Глобал маркетс“. Някакви хора не били получили някакви пари – беше тезата му. Уж спокойното разследване набързо се изроди в денонощно преследване на служител от офиса, подложен на непрекъснати заплахи и подмятания, което го принуди да напусне работа. Безплатно ли Касиков свърши тази мръсна работа – да се рови в частни фирмени дела и да нахлува в частна собственост?

 

Но и тогава собствениците на „Господарите“, въпреки че виждаха тоталната несъстоятелност на „разследването“ излъчваха до безпаметност повтарящи се и с нищо неатрактивни репортажи на болезнено амбициозния репортер. Според Гергана Сапунджиева, Юлиана Димитрова и Мария Василева (всички участници в репортаж на Касиков) водещият „…нищо не вършел без надлежно обезпечение“.

 

Защото бившият “господар на ефира” беше свързан и със злоупотреби за милиони. По времето, когато “Тежко ми е, Касиков” е изпълнителен директор на издателското дружество “S Media”, е натрупан дълг за 710 000 лева към печатница “Ропринт” и 1,25 милиона лева към печатница “Дедракс”. След това Касиков напуска поста и се кандидатира за депутат, като междувременно се снима в аматьорски тийн сериал.

 

Дружеството “S Media” е наследник на “S Media Team”, фалирано и ликвидирано от собствениците. Преди време в. “Капитал” направи разследване, от което става ясно, че “S Media” е създадено през 2015 г. за целите на прехвърлянето на изданията от старото дружество. Това не му попречи да се втурне в политическия живот с кандидатурата си за депутат, където обаче крушира.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.