Серийните убийци на България. Убийственото дуо

https://crimes.bg/analizi/seriynite-ubiyci-na-balgariya-ubiystvenoto-duo/37312 Crimes.bg
Серийните убийци на България. Убийственото дуо

Криминалнопроявените Иван Серафимов Иванов– Сладкото и Людвиг Славов Толумов извършват пет убийства и множество изнасилвания и грабежи.




Източник:




2015-01-18 12:00:00


Личности


74

Прочетено: 883764

Кратка връзка








Следващите серийн убийци са жестоко дуо, което взима своите жертви едва през 2000 г. В продължение на малко повече от два месеца – от 14 май до 19 юли 2000 г., криминалнопроявените Иван Серафимов Иванов– Сладкото и Людвиг Славов Толумов извършват пет убийства и множество изнасилвания и грабежи. Като последната пета жертва е именно Иван Иванов.

Първите жертви на двойката катили са младите влюбени Севгин Мюмюнов и Руждие Зекирия, нападнати край село Бяла (Пловдивско) на 13-и май 2000 г. 20-годишният Севгин е убит на място, докато неговата приятелка Руждие е брутално изнасилена, но все пак оцелява.

 Престъпната серия на Сладкото и Толумов продължава и вследващите седмици– на 6 юни нападат пътниците на спрял микробус в прохода Троян-Кърнаре, като общата им плячка възлиза на над 8000 лв. плюс самия микробус. Само пет дни по-късно пребиват таксиметрова шофьорка до хисарското село Беловица и й задигат оборота. На 17 юни нападат „Мерцедес”  със софийска регистрация на магистрала „Тракия”. Три седмици след това ограбват мъж и жена в спрял „Москвич” край хисарското село Михилци. На 12 юли двойката рецидивистит извършва второто си убийство, като този път труповете, които оставя зад себе си са два. Жертвите са германски граждани – Кристиян Херлем е застрелян още на аутобана, а неговата придружителка Хайди Коломб е отведена на друго място, изнасилена и впоследствие жестоко убита.

Обаче в средата на същия месец  между двамата партньори се ражда недоверие и Людвиг Толумов решава да убие своя съучастник, като по-късно обяснява на разследващите, че е било въпрос на време кой кого ще застреля пръв. Именно убийството на Сладкото  насочва полицията към Толумов. По време на разпитите той си признава и за още едно убийство, извършено през 1996 г. По този начин, след три жертви, които взима в съучастие с Иван Иванов и две, които са си изцяло негово дело, Людвиг Толумов изравнява „постижението” на Сократ Киршвенг от пет убийства. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.