Съдът реши съдбата на Веселин, който поръча убийството на двамата съпрузи

https://crimes.bg/analizi/sadat-reshi-sadbata-na-veselin-koyto-poracha-ubiystvoto-na-dvamata-sapruzi/41490 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на Веселин, който поръча убийството на двамата съпрузи

Съдът реши съдбата на Веселин, който поръча убийството на двамата съпрузи

 

Върховният касационен съд взе окончателно решение за съдбата на Веселин. Той е осъден на 20 години затвор поръчител на разстрел на семейство и палеж на къщата им в габровското село Богданчовци. Това решение е окончателно. 

 

64-годишния Веселин Иванов е предаден на съд от Окръжна прокуратура-Габрово и осъден за това, че като подбудител и помагач склонил Лъчезар Парашкевов от София да умъртви съседите му в Богданчовци - 61-годишната Еленка Спиридонова и съпруга є Илия Спиридонов (70 г.), с които имал дългогодишен конфликт, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

 

На 11 август 2017 г. в интервала между 2,27 ч до 3,50 ч. е извършено престъплението. 

 

Тогава софиянецът застрелял мъжа и жената с по един изстрел в сърцето в дома им.

 

След това по заръка на Иванов извършителят на мократа поръчка подпалил къщата на жертвите. Според обвинението за изпълнението на мократа поръчка били платени 25 хил. евро.

 

По време на разследването килърът почина и наказателното производство срещу него бе прекратено.

 

Поръчителят Веселин Иванов трябва да плати на наследниците на убитите кръвнина в размер на общо 800 хил. лева.

 

Предстои незабавно привеждане на присъдата в действие.

 

Съседите Веселин Иванов и Илия Спиридонов дълги години били в конфликт. Кучетата на Веселин, строеж в парцела му до оградата на Илия, за който той смятал че навлиза в имота му, автомобилите на Иванови, които Спиридонов не искал да минават край неговата къща са сред причините за споровете между тях, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.