Съдът реши съдбата на циганина, подпалил спящата си жена

https://crimes.bg/analizi/sadat-reshi-sadbata-na-ciganina-podpalil-spyashtata-si-zhena/43658 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на циганина, подпалил спящата си жена

 

53-годишният Н.П. получи 18 години лишаване от свобода

Съдът реши съдбата на циганина-рецидивист, който подпали спящата си жена.

 

Извършителят на жестокото престъпление получи 18 години затвор. Припомняме, че през септември миналата година той подпали жена си, докато спи. Случката се разигра във врачанското село Три кладенци.

 

Подсъдимият Н.П. (на 53 години) от дълги години живеел на семейни начала с Т.П. в къща в с. Три кладенци, област Враца. Знаело се, че той често злоупотребявал с алкохол, вследствие на което ставал агресивен и упражнявал физическо насилие върху жената.

Вечерта на 15 септември един от синовете им минавал с компания в близост до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. Наближавайки къщата, той забелязал излизащия от нея дим. До външната чешма се намирала майка му, която се опитвала да се облива с вода. Наблизо стоял подсъдимият Н.П., който не оказвал никаква помощ на жената. Вместо това той се спречкал със сина им, взел коса и го подгонил със заплашителни думи.Свидетели на случващото се подали сигнал на телефон 112, като междувременно пробвали да загасят огъня в къщата.

Въпреки шока и болката, която изпитвала, Т.П. успяла да им сподели, че била полята с бензин и запалена от Н.П., докато била в леглото. На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Пострадалата била транспортирана до лечебно заведение. Огнището на пожара било ясно ограничено – легло в спалното помещение.

 

Извършителят на престъпното деяние се укрил, но бил установен и задържан на следващия ден.

 

Вследствие на тежката травма и настъпилите усложнения пострадалата Т.П. починала.

 

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че жената имала изгаряне на 91% от общата телесна повърхност, както и увреждане на горните дихателни пътища, вследствие инхалация на пушечни газове и сажди.

 

Освен това е констатирано наличие на кръвонасядания по шията на пострадалата, вероятно получени при опит за душене с ръце.

Съдът призна подсъдимия Н.П. за виновен и му наложи наказание от 18 години "лишаване от свобода“ при "строг“ режим на изтърпяване. Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.