Съдът остави Мерт в ареста, той заяви, че ще се радва на смекчена присъда (ВИДЕО)

https://crimes.bg/analizi/sadat-ostavi-mert-v-aresta-toy-zayavi-che-shte-se-radva-na-smekchena-prisada-video/32519 Crimes.bg
Съдът остави Мерт в ареста, той заяви, че ще се радва на смекчена присъда (ВИДЕО)

Обвиняемият призна, че се е друсал с марихуана в нощта на зверското двойно убийство

Очаквано Окръжният съд в Кърджали остави в ареста 18-годишния Мерт Мехмед, предаде от Съдебната палата репортер на 24rodopi.com. Преди това Мерт Мехмед сам поиска да остане в следствения арест.

Адвокатката му също не оспори искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража".

Служебният защитник смята, че 18-годишният обвиняем за двойното убийство в Джебел може да се укрие или да извърши друго престъпление.Пред съда тя посочи престъпното минало на Мерт като довод за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. На влизане в съда окованият с белезници през кръста Мерт заяви, че съжалява за случилото се.„Не помня нищо от онази вечер. Сега разбирам, че съм постъпил грешно“ - това заяви на влизане в съда в Кърджали 18-годишният Мерт Мехмед, който е обвиняем за убийството на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда. Той бе вкаран в Съдебната палата окован с белезници през кръста.Мерт каза още, че маратонките и джиесема е купил със свои парите, а не с тези, които взел от жилището на Джейда. На няколко пъти повтори, че съжалява. Призна, че е употребил марихуана в нощта на зверското убийство"."Самият аз не зная причината за извършените убийства. Мисля, че решението, което съдът ще вземе да остана в ареста, ще е добро за мен. Ще се радвам, ако смекчите присъдата", каза Мерт.Окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви, че Мерт Мехмед има една влязла в сила присъда и 5 висящи дела. Мерт е с 6-месечна пробация за откраднати цигари и дъвки на стойност 1 398 лева.Служебният адвокат на Мерт - Веска Пулева, пък отбеляза, че единственото смекчаващо обстоятелство е неговата младост и че твърди, че се разкайва, макар и само на думи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.