Разстреляната Станка Марангозова с жалби срещу сина на Емилия Масларова

https://crimes.bg/analizi/razstrelyanata-stanka-marangozova-s-zhalbi-sreshtu-sina-na-emiliya-maslarova/38351 Crimes.bg
Разстреляната Станка Марангозова с жалби срещу сина на Емилия Масларова

Разстреляната с три куршума в столичния квартал „Младост“ Станка Марангозова има криминални регистрации за измами и още четири за финансова несъстоятелност.
Източник:
2019-10-12 18:55:00


Анализи


0

Прочетено: 70812

Кратка връзка
Разстреляната с три куршума в столичния квартал „Младост“ Станка Марангозова има криминални регистрации за измами и още четири за финансова несъстоятелност. Според разследващи, мотивът за убийството на жената е свързан с финансови афери, пише в. „Телеграф“.  

 

Проверка показа, че убитата е пускала жалби в спецобвинението за изнудване срещу сина на ексминистъра от левицата Емилия Масларова – Иво Масларов, и негов партньор.  

 

По оперативни данни в периода 2011-2016 г. през банковите сметки на Марангозова преминали над 300 млн. лв. и то официално. Тя се представяла за финансов брокер и залъгвала хора с много пари, че ще им ги увеличи като инвестира в инвестиционни фондове.  

 

Излъганите от нея жертви са над 50 и то с огромни суми, сочи разследването. Една от любимите ѝ схеми била да лъже, че ще купува жито, после ще го продаде на борсата, но така и не връщала парите на хората. На практика създала финансова пирамида, а измамените от нея са много.   

 

Била е изправена пред Темида преди три години, след като завлякла двама бизнесмени с над 1,4 млн. лв.   Има и заведени три иска от банкови и кредитни институции за над 160 000 лева, за които има изпълнителни листове.  

 

От друга страна през последните 5-6 години Марангозова е била доста активна и в завеждането на граждански искове срещу различни хора, с които е имала вземане-даване.   За този период е завела 10 граждански дела. Исковете варират от 30 000 лева до над половин милион.   Последното дело е срещу Иво Масларов и Елена Масларова и е заведено през август тази година.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.