Разпоредителят на аквапарка в Приморско разкри грешката, довела до смъртта на момчето

https://crimes.bg/analizi/razporeditelyat-na-akvaparka-v-primorsko-razkri-greshkata-dovela-do-smartta-na-momcheto/38121 Crimes.bg
Разпоредителят на аквапарка в Приморско разкри грешката, довела до смъртта на момчето

Вълев твърди, че в България няма организация, която да следи за безопасността на аквапарковете

Аквапаркът в Приморско остава затворен докато разследващите открият причините за нелепия инцидент, при който изгуби живота си 18-годишно момче от село Кирилово.

Пред Българското национално радио, разпоредителят на аквапарка в Приморско – Николай Михайлов заяви, че при спускането си по екстремната пързалка момчето не е спазило инструкциите за безопасност.

 

Ето какво каза Михайлов:

“Явно не е спазена инструкцията на служителя. Има си служител, който разпорежда, но доколко разбрах не е спазил инструкцията. За правилно спускане, въобще не е изчакано служител. По принцип правилното спускане – ринговете са с дръжки по посока на движението, човекът трябва да е седнал да се държи здраво и да се спусне. Доколкото разбрах се е спуснал с главата напред“.

 

Полицията ще извърши повторен оглед на водната пързалка в аквапарка, където 18-годишният младеж загина при нелеп инцидент.  Припомняме, че две момчета се сблъскаха вчера в улея на екстремна пързалка, наречена "Цунами". Единият от тях, от старозагорското село Кирилово, загина след получена травма в главата. Другият е прегледан и освободен от болницата. 

 

Очаква се по-късно днес от Регионалната дирекция за строителен контрол и Комисията за защита на потребителите да кажат дали и те ще извършат проверка на водното съоръжение.

               

„Вероятно някое от правилата за ползване на съоръжението не е спазено“, коментира по-рано в предаването „Преди всички“ Митко Вълев, член на УС на Сдружението „Българска професионална асоциация за басейни и спа“.

 

„Спасителите на място трябва отговорно да спазват инструкциите и да не допускат хората, които се пускат по пързалките, да нарушават правилата, защото много често туристите не се съобразяват с правилата, правят им се забележки, въпреки това те продължават да се пускат по пързалките по начин, по който не трябва“, добави още той.

 

По думите на Вълев в България няма организация, която да следи за безопасността на аквапарковете.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.