Прокуратурата погна лекарката, която пося коронавирус в Кърджали

https://crimes.bg/analizi/prokuraturata-pogna-lekarkata-koyato-posya-koronavirus-v-kardzhali/28685 Crimes.bg
Прокуратурата погна лекарката, която пося коронавирус в Кърджали

Прокуратурата погна младата лекарка, която пося Ковид-19 в Кърджали

27-годишната лекарка, която пося коронавирус в Кърджали загази здраво. Районната прокуратура вече е започнала проверка за действията й. Както вече стана ясно, лекарката е част от екипа на столична болница.

Предполага се, че тя е е укрила информация от здравните власти и това е довело до заразяване с коронавир на контактните й лица в Кърджали.

В момента тече проверка по чл.355 от Наказателния кодекс. До десет дни се очаква тя да приключи. Това заявиха от държавното обвинение, цитирани от 24rodopi.com, пише БЛИЦ.

При доказване на вина, младата лекарка може да получи наказание до 5 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева.

Според здравните власти, 27-годишната Сибел М. е посяла огнище на коронавирус в Кърджали. 12 от болните в региона са се заразили в резултат от контакт с нея. Тя първоначално е укрила информация от властите.

В момента младата лекарка е под карантина в Кърджали. 

През последните 3 дни в града и областта общо 500 души са поставени под карантина. 

Близка на болна лекарка е починала. Жертвата е на 74 години. 

За последното денонощие в област Кърджали установените случаи на зараза са 11, съобщава rodopi24.com.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.