Повечето от набелязаните жертви на групата на Мила оцелели заради скъперничество

https://crimes.bg/analizi/povecheto-ot-nabelyazanite-zhertvi-na-grupata-na-mila-oceleli-zaradi-skapernichestvo/37350 Crimes.bg
Повечето от набелязаните жертви на групата на Мила оцелели заради скъперничество

Бандитите плащали само до 10 бона на удар. Отговорни са за убийството на Борислав Манджуков.




Източник:




2015-01-19 09:00:00


Обществени теми


0

Прочетено: 284508

Кратка връзка








Разбитата наскоро банда за поръчкови убийства "Килърите 6" плащала едва до 10 бона за покушение срещу нарочена жертва. Въпреки практически неограничените финансови ресурси, с които разполагали хората в кръга около Мила Георгиева, и нейния син Мартин Георгиев, известен като Мартин Джито, били стиснати. С този факт разследващите полицаи  си обясняват защи и повечто от жертвите са оцелявали.

Бандитите се изръсли  само за смъртта на Борислав Манджуков, понеже бил техен директен конкурент в бизнеса с ДДС. Те изплатили 20 000 лв. за смъртта на варненския бизнесмен, известен освен с аферите по източване на данъци и с битката си с българска банка, която уж му присвоила 4 млн. евро. Манджуков  бе разстрелян почти от упор на 24 март 2014 г. във входа на жилищна кооперация до бул. "България".

В четвъртък жандармерия и криминалисти, заедно със специализираната група за проникване, нахлуха в 11 адреса и задържаха общо 9 души от групата за  мокри поръчки. Срещу шестима от тях бяха повдигнати обвинения за участие в убийства, палежи, производство и разпространение на наркотици. Джито обаче успя да избяга и понастоящем е обявен за издирване заедно със съучастника му Георги Цеков. Зад решетките в събота останаха тарторката Мила Георгиева, нейният биологичен брат Ангел Ангелов, бившият й съпруг Михаил Георгиев, Георги Божилов, Мирослав Стоянов и синът на Христо Кулишев - Максим Кулишев. В дома на последния бяха открити 168 грама марихуана, за която той заяви, че били за лична употреба - с нея лекувал глаукомата си.

 

Въпреки че разработката на МВР да тръгва по дирите на "Килърите 6"  още през юни м.г заради подаден сигнал за участие в убийството на Манджуков,разследваното се добира и до информация, че хората около Мила Георгиева са съпричастни с опитите за убийство на Радостин Бързанов-Слънцето през 2013 г. Тогава колата му бе взривена в Слънчев бряг. Те са отговорни и за стрелбата срещу близкия до Маргените и оневинен за разстрела на Бай Миле през 2005 г. Тихомир Мравката, както и срещу смятания за дясна ръка на Евелин Банев-Брендо - Георги Семерджиев, познат като Жоро Шопа.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.