Последни новини за трагедията в "Пирогов"

https://crimes.bg/analizi/posledni-novini-za-tragediyata-v-pirogov-2/34044 Crimes.bg
Последни новини за трагедията в "Пирогов"

Продължава по случая с трагедията в Пиро продължава. Главният прокурор Сотир Цацаров даде разпоредба дейностите по разследването да се извършват от Националното следствие, съобщава БЛИЦ, цитирайки Нова телевизия.

При инцидента гибелта си намериха двама мъже. Първоначално бе съобщено, че взривът е настъпил в инсталацията за подаване на кислород. В сряда сутринта малко преди 04.00 часа в болницата е избухнал пожар.

Съществува и друга версия за случая. Разследващите проверяват предположението, че запалена цигара е предизвикала тежкия инцидент. Междувременно стана ясно, че разследването тече и в друга насока. Разследва се вероятността неизправен контакт да е в основата на трагедията.

От ръководството на болничното заведение отхвърлят вероятността неизправност в инсталацията за кислород да е довела до тежкия инцидент. Заместник директорът Николай Габровски каза, че проверката на кислородната инсталация е поверена на външна фирма. Болницата е ангажирала свой служител, който също наблюдава инсталацията. При последната проверка е установено, че тя е била напълно изправна. 

Държавната метрологична агенция също излезе със становище по случая, според което кислородните инсталации не се разглеждат като потенциална опасност. Във връзка с това от агенцията изключват вероятността инцидентът да е бил причинен от неизправност в съоръженията. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.