Пенсионерите ликуват след тази новина

https://crimes.bg/analizi/pensionerite-likuvat-sled-tazi-novina/40971 Crimes.bg
Пенсионерите ликуват след тази новина

Пенсионерите ликуват след поредната добра новина

Поредната добра новина за пенсионерите е вече факт - правителството в оставка взе важно решение за пенсиите.

Бойко Борисов заяви, че отпускат допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Той допълни, че средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии.

По време на извънредното правителствено заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка, министър-председателят подчерта, че близо година правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора и разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева.

Той напомни още, че в условията на пандемия подкрепа получават не само българските пенсионери, но и работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнесът.

Близо 2 100 000 пенсионери ще бъдат обхванати от мярката. Тази подкрепа за пенсионерите е част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията.

В рамките на днешното заседание правителството прие и друго решение, съгласно което Министерството на образованието и науката получава управлението върху имоти - публична държавна собственост, намиращи се в столичния район „Младост“.

Красим Вълчев заяви, че се окрупняват два терена за изграждането на френското училище „Виктор Юго“. Той добави, че това е във връзка с един ангажимент, поет към френската страна, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.