Отново много изгорели по измамна схема за работа

https://crimes.bg/analizi/otnovo-mnogo-izgoreli-po-izmamna-shema-za-rabota/42909 Crimes.bg
Отново много изгорели по измамна схема за работа

 

Измамникът обяснявал, че това е цената на елементите

Ставаме свидетели на поредния случай на много изгорели по измамна схема с работа.

 

Покрай пандемията, която превзе света, кризата се задълбочава все повече. Заради това много хора останаха без работа.

 

37-годишен нагъл обирджия от Перник е успял да се възползва от създалата се ситуация. По време на брифинг на Районна прокуратура – Пловдив, става ясно, че измамникът е арестуван за 72 часа.

 

В продължение на години той публикувал обяви за работа в различни сайтове. В обявата отбелязвал, че набира хора за надомна работа, състояща се в изработване на играчки за деца.

Странното е как хората са се вързали на въдицата като се има предвид, че още при свързването с него, той искал да му бъдат преведени 42 лева по банкова сметка.

 

Измамникът обяснявал, че това е цената на елементите, които щял да им изпрати за сглобяване. Припомняме, че полицейските власти многократно са предупреждавали, че когато някой ви иска предварително пари, за да започнете надомна работа, това е знак, че има нещо гнило.

 

За съжаление обаче хората останали без работа му се доверили най-наивно. В някои от случаите му превеждали последните им останали пари с идеята, че ще могат да заработят нещо, с което да подпомогнат домакинството.

 

Районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев уточнява, че измамникът е действал на територията на цялата страна, но най-много са изгорелите в Града под тепетата.

 

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.