Откриха тялото на Петър Лухов затрупано с камъни

https://crimes.bg/analizi/otkriha-tyaloto-na-petar-luhov-zatrupano-s-kamani/38860 Crimes.bg
Откриха тялото на Петър Лухов затрупано с камъни

Съдебна медицина ще установи причината за настъпване на смъртта

Надеждата на близки и роднини бе попарена, след като водолази откриха безжизненото тяло на 21-годишния Петър Лухов.

 

Трупът на момчето е бил открит в казана на водопада край подбалканския град. Припомняме, че Петър Лухов изчезна мистериозно на 5 май. Последно камерата на ВЕЦ-а го е засякла в 19:15 часа на моста на водопада. От тогава следите му се губят.

 

Когато започна издирването, бяха намерени раницата на Петър заедно с дрехи в нея и телефона му. През деня Лухов е бил с компания в планината, после се е отделил от нея и е тръгнал да слиза по друга пътека. Потвърждава се версията на разследващите, че той вероятно се е гмурнал да се къпе и се е удавил.

 

Тялото на Петър Лухов бе открито във водопада над Карлово. То се е намирало на дъното на вира, затрупано от камъни.

Преди дни водолазите направиха опит да претърсват вира, но заради лошо време и буйна вода не успяха.

 

След като притокът на водата падна, това е дало възможност на водолазите да влязат. Основната версия, по която се работи в момента, е, че заради силен водовъртеж се е получил ефектът на пералнята и по този начин момчето е намерило смъртта си.

Според зам.-шефът на пожарната Димитър Бришимов, който ръководи спасителната акция, ако водолазите бяха влезли, когато водите бяха много буйни, те също можеше да бъдат затрупани от камъни.

Съдебна медицина ще установи причината за настъпване на смъртта, пише pbnovini.com.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.