Огнян Герджиков с изказване по казуса с Джок Полфрийман

https://crimes.bg/analizi/ognyan-gerdzhikov-s-izkazvane-po-kazusa-s-dzhok-polfriyman/38282 Crimes.bg
Огнян Герджиков с изказване по казуса с Джок Полфрийман

Бившият служебен премиер Огнян Герджиков, който е и бивш председател на Народното събрание и професор по право, коментира казуса с Джок Полфрийман.

В ефира на бТВ той заяви следното: "Правото е в ъгъла и му се нанасят тежки удари. Не знам защо хората смята, че НС трябва да наложи бързи промени на закона и да реагира като пожарна.

Герджиков допълни, че Джок Полфрийман е зловреден и това показва поведението му. 

Според него, австралиецът е овладян от негативни емоции и поведението му на излизане от затвора показа, че той не се е овладял. В случая затворът не е имал превъзпитателен ефект.

"Изненадах се от редукцията на присъдата му. Съкратеното съдебно производство е факт в много държави, а то има и добри страни. Признанието на вина и разкаянието помага на съда в решението за присъда. Грешка е да се отменя съкратеното съдебно производство, тъй като се плъзгаме по общественото мнение”, заяви Герджиков.

Той допълни, че не трябва да се оказва натиск върху съдии.  Бившият служебен премиер допълни, че в българската правосъдна система работят не само добри прокурори. но и съдии. Той допълни, че това не се отнася за всички, но важи за всяка една професия.

"Да оставим съдебната система да работи спокойно”, заяви Герджиков в края на изказването си. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.