Нова версия за смъртта на 15-годишната ученичка във Велико Търново: Заподозреният 41-годишен искал да я прави проститука зад граница

https://crimes.bg/analizi/nova-versiya-za-smartta-na-15-godishnata-uchenichka-vav-veliko-tarnovo-zapodozreniyat-41-godishen-iskal-da-ya-pravi-prostituka-zad-granica/41569 Crimes.bg
Нова версия за смъртта на 15-годишната ученичка във Велико Търново: Заподозреният 41-годишен искал да я прави проститука зад граница

Черепно-мозъчна травма е довела до фаталния край на 15-годишното момиче, което в сряда вечерта бе открито мъртво върху скалите в района на Хижата на алпиниста във Велико Търново. Това показват данните от извършената аутопсия на трупа в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Патологът не е открил други наранявания по тялото на тийнейджърката, които могат да бъдат свързани с версията за борба и съпротивление от нейна страна.

Разследващите, позовавайки се на данните от съдебно-медицинската експертиза, си обясняват нараняванията по главата с падането отвисоко.

Все по-лансирана става теорията, че вероятно момичето се е самоубило или е паднало по невнимание, но преценката дали е станала жертва на убийство, ще бъде направена след като се изяснят всички детайли, доказателства и разкази на свидетели. Близките на девойката обаче са сигурни, че тя не би посегнала на живота си. Категорични са, че става дума за убийство и се заканват да линчуват 41-годишния мъж от Ресен, с когото ученичката имала отношения отскоро, съобщава borbabg.com.

По думите им той я преследвал и заплашвал, а в началото на миналата седмица я принудил да избяга от вкъщи през нощта. Изтъкват, че той се занимавал с незаконни неща – наркотици и сводничество, и вероятно се е опитал да я убеди да стане проститутка зад граница, позовавайки се на скъсания ѝ международен паспорт, който е открит на местопроизшествието.

По думите на майката Анелия Илиева дъщеря ѝ е била спокойна и не е имала семейни проблеми, които да я провокират да избяга от дома. Категорична е, че момичето не е имало интимна връзка с въпросния мъж, и обясни, че те се познават едва от месец.

„Искам справедливост за смъртта на детето ми. Не желая това да се случва на други родители“, казва почернената жена.

Междувременно активни граждани на старата столица отново повдигнаха въпроса за обезопасяването на Хижата на алпиниста, след като през януари темата влезе за обсъждане на редовната сесия на Общинския съвет. Педагожка от СУ „Емилиян Станев“ тогава опита да привлече вниманието на местните парламентаристи с проблема, отчитайки факта, че локацията е рискова, но атрактивна за младежите, които я посещават, за да си правят екстремни селфита и т.н. Теренът е частна собственост и всички дейности по поддръжката и стопанисването са задължение на притежателя му.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.