Нелегално такси блъснало майка с две деца в Несебър (Шофьорът се държал неадекватно)

https://crimes.bg/analizi/nelegalno-taksi-blasnalo-mayka-s-dve-deca-v-nesebar-shofyorat-se-darzhal-neadekvatno/41562 Crimes.bg
Нелегално такси блъснало майка с две деца в Несебър (Шофьорът се държал неадекватно)

Жена е с комоцио, след като бе блъсната на пешеходна пътека, пресичайки я с двете си деца. Инцидентът става в първия ден по време на лятната почивка на семейството в Несебър. Пред бТВ тя разказа как е отскочила нагоре при удара и сподели, че е благодарна на Господ, че децата й не са се озовали под гумите на автомобила. 

Пешеходната пътека, на която жената и двете момичета са блъснати, е на улица, която свързва Равда с Несебър. Изключително е натоварена. Младата дама е стигнала до средата на пешеходната пътека, когато автомобилът я блъска и тя отскача нагоре заедно с двете си 9-годишни близначки. 

„Бяхме тръгнали с двете ми дъщери в 10:15 часа за плажа. И в Чикаго, и тук, винаги когато пресичаме улици им казвам, да се оглеждат и когато няма коли, да пресичат. Винаги правим това на пешеходна пътека. Така и направихме във вторник – огледахме се. Колите отдясно спряха и тръгнахме да пресичаме. В момента, в който бяхме на средата на пешеходната пътека, усетих страшен удар и повече не си спомням“, разказва Елена Саймън. 

„Свестих се накрая на улицата. Хора ме плискаха с вода, а децата пищяха около мен и крещяха „Мамо, добре ли си? Моля те, не умирай“, добавя тя.

„И двете момичета да ударени. Благодаря на Господ, че ги държах. В момента, в който колата ме удари, отскочих и съм ги дръпнала нагоре с мен. Иначе щяха да са под колелата“, казва пострадалата. 

„Плановете за хубава почивка и за всичко, което им разказвах за България рухнаха. Говорих им колко е красиво и какви места имаме да посетим. Съжалявам за тях, че имат толкова неприятно преживяване в България! Сега те не искат да излязат на улицата, искат да си тръгваме. Това е ужасно неприятно за мен. Не искам да оставят с такъв спомен за родината ми“, споделя тя. 

За катастрофата на пешеходната пътека разказа и Янко Янков. 

„Разхвърчаха се жената и децата във въздуха, паднаха на земята. Нещо страшно беше“, споделя той.

Мъжът е бил на мотор, когато жълт автомобил връхлита пресичащото семейство.

„Жената пресичаше културно, държеше си децата за ръце. Пред мен спря кола. Аз направи същото. Отгоре обаче дойде една жълта кола, която без никаква реакция на шофьора направо ги помете“, разказва Янков.

„Не знам дали колата, която блъсна Елена, беше такси. Нашите в Несебър са различни. Хората са други. Това беше неадекватна реакция на човека. Първото нещо, което този човек направи, бе да си махне табелата. Явно беше нелегално“, добавя той.

“Той не помогна на жената. Слезе от колата и повтаряше, че нямало нищо. Ние пренесохме жената и аз го изгоних, защото нямаше смисъл да стои там“, разказва мотористът. 

„Трифон донесе вода на жената. После дойде Тихомир, който живее наблизо. Той също помогна. Една жена събра багажа на пострадалата Елена“, добавя той.

Полицията и медиците действаха много бързо, каза още Янко, който е сред първите свидетели, оказали помощ на пострадалата жена и на нейните деца. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.