Нагло! Вижте как хотелиери по родното Черноморие цакат туристите

https://crimes.bg/analizi/naglo-vizhte-kak-hotelieri-po-rodnoto-chernomorie-cakat-turistite/41531 Crimes.bg
Нагло! Вижте как хотелиери по родното Черноморие цакат туристите

Хотелиерите не се отказаха да цакат туристите с всевъзможни такси дори на фона на второ поредно трудно лято. При условие, че чуждестранните групи по Черноморието ще бъдат кът, а бизнесът ще се крепи на родни туристи, лошите практики от миналото не са забравени.

Такса „климатик“ продължава да се начислява в много морски хотели и къщи за гости.Тя масово е 5 лева на ден. Хотел в Кранево дори не е оборудвал всичките си налични стаи с охлаждащо устройство и така има два отделни ценоразписа. Двойна стая с климатик в пиковия сезон  се продава за 50 лева, а без струва 40 лева.5 лева на ден се иска и от родители на бебета за кошарка за спане. За да си спестят този разход, много семейства предпочитат да натоварят сгъваема кошара от вкъщи, стига да я имат. В интерес на истината, в повечето хотели предоставянето на креватчето е безплатно, с важно уточнение - до изчерпване на наличните. Ако в един и същ момент има много малки гости на хотела, кошарите могат и да не стигнат за всички.

 

Къщи за гости, главно по балканите, пък имат практиката да събират депозит още при пристигане на гостите. След края на престоя им и оглед дали няма щети, той се връща.За да оптимизират разходите си, собственици на морски хотели категорично отказват да настаняват туристи само за една нощувка. Защото за камериерките най-малко това означава ново почистване на стаята и смяна на спалното бельо. Особено когато местата за настаняване пускат оферти с намаление в сайтове за колективно пазаруване, с дребен шрифт е уточнено, че тънките цени са валидни при мининум две нощувки.Хотел в Слънчев бряг дори има още по-строги изисквания - към уикенда да се добавят поне още две нощувки в делнични дни. Само при тези условия ол инклузивът би излязъл 45 лева на човек във върховия летен  сезон. Къща за гости в Поморие пък е записала в ценоразписа си, че ако туристите ще прекарат една-единствена нощ при тях, трябва да преглътнат оскъпяване от 25% от цената на рецепция.Големите хотели имат наказателна такса и ако гостът не освободи стаята си до 12 часа на обяд в деня на отпътуване. Тези, които са оборудвани с електронна система за достъп до стаите, просто блокират картата на клиентите и това е първото словесно предупреждение. На Елените обаче таксуват с 40 лева допълнително, ако туристите си тръгнат до 16 часа вместо до 12 часа и със 70 лева, ако освободят стаята до 19 часа.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.