Мощна спецакция във Варненско (Вижте какво се случва)

https://crimes.bg/analizi/moshtna-specakciya-vav-varnensko-vizhte-kakvo-se-sluchva/40545 Crimes.bg
Мощна спецакция във Варненско (Вижте какво се случва)

Мощна спецакция във Варненско, има задържани

На територията на Четвърто РУ при ОД на МВР-Варна рано тази сутрин е стартирала мощна спецакция. Под ръководството на Окръжна прокуратура се извършват проверки в село Синдел, община Аврен, пише БЛИЦ.

Проверяват се хора и моторни превозни средства с цел активен контрол на поведението на водачите на МПС.

Органите на реда проверяват дали водачите шофират лед супотреба на алкохол и наркотични вещества, дали са правоспособни, като и дали имат неплатени глоби. Проверява се техническата изправност на превозните средства и имат ли сключена задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност и престъпленията в транспорта, както и издирване на лица, които са се укрили от наказателно преследване, от изтърпяване на наказание по влезли в сила присъди.

Спецакцията има за цел и издирване на лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване.

Акцент са лица, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района.

Проверените към този момент са общо 255 лица, а проверените автомобили - 130. Задържани са седем души, като двама от тях са били обявени за общодържавно издирване.

Общо 8 са установените нарушения на Закона за движение по пътищата, ангажирана е административно-наказателна отговорност спрямо нарушителите.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.