Министърът на земеделието: В Бургаско водна криза няма да има!

https://crimes.bg/analizi/ministarat-na-zemedelieto-v-burgasko-vodna-kriza-nyama-da-ima/40279 Crimes.bg
Министърът на земеделието: В Бургаско водна криза няма да има!

Имаме много добра комуникация с Министерството на околната среда и водите и министър Емил Димитров. Не се бяхме чували 10 дни, когато той е преболедувал ковид.

Това увери земеделският министър Десислава Танева по бТВ.

Беше твърде емоционален. Всичко това беше ненужно, но това бе решение на колегата. Това, че не е от нашата партия, не съм го усетила в комуникацията си, каза Танева.

Всичко, което е поискано от нашата система, е предоставено в оперативен порядък. Документацията по отношение язовирите Порой и Ахелой е предадена, каза тя.

Тези два язовира са само за земеделие. Ние сме направили така, че язовирите да се предоставят за нуждите на общината, уточни тя.

Смятам, че няма да има водна криза в Бургаско. По отношение, на това което се иска от системата на земеделието, ние сме го направили, заяви земеделският министър.

Тя обясни какви реформи се предвиждат в сектор земеделие, във връзка с очакваните европейски средства. Ще се възстановяват напоителните системи.

Земеделието трябва да го адаптираме към климатичните промени, посочи тя.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.