Министър Маринов с важна информация за коронавируса!

https://crimes.bg/analizi/ministar-marinov-s-vazhna-informaciya-za-koronavirusa/38537 Crimes.bg
Министър Маринов с важна информация за коронавируса!

Вътрешният министър Младен Маринов направи важни разкрития, свързани с коронавируса и неговото разпространение. Органите на реда следят зорко за спазването на наложените мерки!

Акциите, които се провеждат в цяла България в момента, са заради следенето да се спазва забраната да не се струпват много хора на едно място. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по bTV.

Той коментира и влизането на полицейски патрули в столичния квартал „Факултета“, където има контролни пунктове на входовете и изходите му. Това е като мярка срещу разпространението на коронавируса. Същите мерки са взети и в махали в Казанлък, Ямбол, Нова Загора и Сливен.


 

„Има общности, които по-трудно се информират от медиите и по –трудно осъзнават това, което ние казваме“, отбеляза вътрешният министър.

Относно Банско, Младен Маринов каза, че част от хората вече са настанени в общежитие, тези които не искат, са подписали декларация и са намерили къде да се настанят, но не са пуснати от града. Втори ден Банско е под карантина, но има туристи, които протестират и искат да се приберат по домовете си.

„Вечерен час в градовете може да се налага и с решение на кметовете, те имат правомощия за това. Ако се спазват мерките, по-бързо ще се пресече заразата“, припомни вътрешният министър.

В цялата страна досега са регистрирани 4630 човека под карантина, но има още хора, които се прибират по граничните пунктове.

 

Имаме 39 досъдебни производства за нарушения, работи се по 59 предварителни проверки. В тези случаи хората не са установени на адреса, съобщи още Младен Маринов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.