Масов бой в Банско, полицаите…

https://crimes.bg/analizi/masov-boy-v-bansko-policaite/43782 Crimes.bg
Масов бой в Банско, полицаите…

 

Вътрешна проверка ревизира действията на униформените

Тече дисциплинарна проверка за полицейски служители от Банско.

 

Проверката е заради това, че са неглижирали сериозен инцидент в механа на известен комплекс в курорта.

 

Екшънът се е разиграл в новогодишната нощ. В продължение на седмица struma.com. правят опити да стигнат до истината по скандалния случай, но той е обгърнат от пълно мълчание.

 

Регионалното издание отбелязва, че навръх Нова година група спортисти, сред които футболисти, борци и хокеисти празнували в механата на комплекс в курорта.

Два часа след полунощ спортистите, които били силно опиянени започнали да се държат неприлично с персонала на заведението.

 

Те не само използвали обидни думи срещу тях, а обръщали маси и хвърляли бутилки. Поведението им помрачило настроението на останалите клиенти в заведението.

Когато им била направена забележка, те реагирали остро и заформили масов бой. В него пострадал и братът на собственика на заведението Малин Бистрин – Стефан.

 

В резултат на нанесения му побой, Стефан Бистрин е с лека телесна повреда. Здравето му е временно извън строя.

На място е извикан полицейски патрул. Пристигналите униформени видели пораженията, но от компанията им заявили, че са се оправили със собственика и брат му, и всичко е наред.

 

Органите на реда си тръгнали от мястото, без дори да си направят труда да установят самоличността на участниците в екшъна. Те неглижирали случая, доверявайки се на твърденията, че враждуващите лагери са се помирили, пише още изданието.

 

След тръгването на полицаите обаче екшънът ескалирал наново. На заведението са нанесени сериозни материални щети.

В следобедните часове на 1 януари е бил подаден нов сигнал в полицейското управление с искане да бъдат издирени и задържани лицата, за да понесат отговорност за причиненото.

 

За тях обаче не се знае нито откъде са, нито кои са. Лицата им се виждат на камерите, но това не улеснява работата на униформените.

Основната грешка е на пристигналите на място служители на реда, тъй като не са задържали побойниците, за да установят истината и да предотвратят последващи действия.

 

В момента се издирват участниците в екшъна. Вътрешна проверка пък ревизира действията на органите на реда, пише blitz.bg.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.