Лоши новини за брата на Димитър Рачков

https://crimes.bg/analizi/loshi-novini-za-brata-na-dimitar-rachkov/40816 Crimes.bg
Лоши новини за брата на Димитър Рачков

 

Престъпленията са извършени в изпитателен срок на присъда

Лоши новини за брата на известния комик Димитър Рачков – Петър.

 

Само преди няколко дни той се опита да избяга от полицията и натресе „Ауди“-то си в патрулна кола. Петър Рачков влиза в ареста, съобщава "Флагман".

Районният съд в Средец прие доводите на прокуратурата, че е опасен и явен рецидивист и го прати зад решетките.

 

Рачков е обвинен не само за случая с полицейската гонка, разиграла се на 21 март т.г., но и в противозаконно държане на високорискови наркотични вещества – в случая метамфетамин. Дрогата е намерена след като мъжът забил „Ауди“-то си в полицейската кола.

На провелото се днес заседание става ясно още, че Рачков на два пъти оказал съпротива на полицаи, пречейки им да изпълняват служебните си задължения. Първият път той не се подчинил на подаден звуков сигнал. Вместо да спре той потеглил с мръсна газ и използвал заблуждаващи маневри. Петър Рачков навлязъл с автомобила си в насрещното движение, създавайки предпоставка за инцидент.Вторият път блъснал застигналия го полицейски автомобил, движейки се на заден ход, след което оказал жестока съпротива при арест – буйствал и бутал полицейските служители с ръце.

Престъпленията са извършени в изпитателен срок на присъда, поставена на Петър Рачков за разпространение на наркотици. Същевременно той е предаден на съд от Окръжна прокуратура Бургас за противозаконно държане на наркотици с цел разпространение. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.