Криминалист направи скандално разкритие за корупцията в редиците на МВР

https://crimes.bg/analizi/kriminalist-napravi-skandalno-razkritie-za-korupciyata-v-redicite-na-mvr/43043 Crimes.bg
Криминалист направи скандално разкритие за корупцията в редиците на МВР

 

Именно тя е тази, която храни

 

 

Криминалист направи разкритие за корупцията в редиците на МВР, с което скандализира всички.

 

В ефира на Нова тв криминалистът Иван Савов разкри, че всеки полицейски автомобил разполага с по една камера.

 

Обичайно те се монтират на мястото, на което се слагат видеорегистраторите в автомобилите.

Камерата е настроена така, че да снима номера на автомобила, служителите и др. Основната цел е да се гарантира сигурността на полицейските служители.

 

Савов уточни, че служителите нямат общо с камерата в автомобила. При все, че е в колата, тя не подлежи на контрол от тяхна страна. По принцип тази камера трябва да работи нонстоп, а информацията, която се съхранява на сървър не би могло да бъде изтрита.

 

Според Савов шофьорът на турски тир, който изплака, че е тормозен за подкуп от родни полицаи е шофирал в лентата за принудително спиране. Именно поради тази причина е бил изпреварен от полицаите.

 

За никого не е тайна по какъв начин шофират турските шофьори по родните пътища. От една страна Казан е в нарушение, категоричен е Савов.

Шамарът от полицая обаче също е нарушение. Предстои назначената проверка да изясни обстоятелствата.

 

Криминалистът отбелязва, че според него турският шофьор със сигурност е шофирал в лентата за принудително спиране. Той обаче изрази сериозно съмнение в това, че Казан ще успее да докаже, че му е искан подкуп. Служител на СДВР обаче може да е изтрил записа от тази случка. Или пък полицаите да са направили опит да счупят камерата.

 

Освен това полицаите невинаги трябва да записват, тъй като според Конституцията всеки има право на неприкосновеност. В този ред на мисли не всеки, който бъде спрян за проверка иска да бъде записван.

 

В заключение обаче Савов каза скандалната истина, че именно корупцията е тази, която храни в МВР. Той допълни, че тя винаги е с политическа окраска и върви по реда нагоре.

Източник: pik.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.