Кирил Добрев оптимист за 2021 година!

https://crimes.bg/analizi/kiril-dobrev-optimist-za-2021-godina/40303 Crimes.bg
Кирил Добрев оптимист за 2021 година!

Кирил Добрев, за разлика от много други анализатори, смята, че през 2021 г. може да ни се случат хубави неща и бъдещето не е чак толкова черно!

 

„Ще ми се 2021-ва да е повратна. Заради коронавируса много наши сънародници се върнаха в България. Все още смятам, че кризата може да бъде превърната в шанс. Шанс да проведем такива политики и да преосмислим така досегашните си действия, че да бъде поне намален мащабът на изтичането на мозъци от България. И не знам кой какви планове има и какви алтернативи предлага, но ако в тях не присъстват младите хора, не може да се говори нито за устойчивост, нито за адекватност на времето и планът нищо не струва. Сигурно електронните регистри, които обещаваме са много важни, но за да работят, трябва млади грамотни хора да застанат пред компютрите.

В Плана за действие, който ви презентирах преди време, образованието и икономиката, но социална и справедлива, са шанс за България. Длъжни сме да създадем условия за мобилизиране на енергията и знанията на младите българи, които завършват образованието си в България.


В европейските университети пък учат хиляди български студенти, те са едни от най-успешните в Европа. Впоследствие голяма част от тях остават и работят в престижни европейски институции и корпорации, някои започват собствен бизнес. Тези млади хора трябва активно да се мобилизират за европейската кауза на България, да станат мост между България и Европа. Необходимо е да се създадат механизми за тяхната мобилизация, като дадем шанс на предприемчивите да правят бизнес в България, както и да се наемат на работа в рамките на българските държавни институции. Така си представям фундамента на плана за развитие и устойчивост.“

Източник: Фейсбук

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.