Калин Калпакчиев не получи подкрепа от колегите си

https://crimes.bg/analizi/kalin-kalpakchiev-ne-poluchi-podkrepa-ot-kolegite-si/38286 Crimes.bg
Калин Калпакчиев не получи подкрепа от колегите си

Калин Калпакчиев не получи подкрепа от колегите си. Само 15% от тях се обявиха в негова защита и подкрепа на решението на тричленния съдебен състав на Апелативния съд за предсрочното условно освобождаване на жестокия убиец Джок Полфрийман, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Правен свят".

 

Съдиите от кръга на Съюза на съдиите в България (ССБ) стартираха подписка в защита на колегата си Калин Калпакчиев и докладчика по делото - бившата изпълнителна секретарка на организацията Весислава Иванова. Колегията на Висшия съдебен съвет (ВСС) изрази своята съпричастност към близките на жертвата.

 

От над 2200 съдии у нас в подписката са се включили по-малко от 300 съдии от цялата страна. Голяма част от оказалите подкрепа на Калпакчиев и неговия състав, са магистрати от столичните съдилища. 

 

В подписката липсват подписите на тримата върховни съдии от Наказателната колегия. Предстои те да се произнесат с решение на 23 октомври във връзка с искането на главния прокурор за възобновяване на делото за освобождаването на Полфрийман. 

 

Умишлено съдиите не са коментирани фактологията, свързана с наличния конфликт на интереси на Калпакчиев и Иванова по делото. Те не коментират и невъзможността при евентуално бягство на Джок Полфрийман от страната, поведението му да бъде контролирано. Това е главното изискване, което следва да се спази при условно предсрочно освобождаване.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.