Измама! Мнима бизнес дама дава жилищата под наем.

https://crimes.bg/analizi/izmama-mnima-biznes-dama-dava-zhilishtata-pod-naem/37947 Crimes.bg
Измама! Мнима бизнес дама дава жилищата под наем.

Десетки  фалшиви обяви за наем в София на ден се публикуват в интернет. Зад съобщенията се крият измамници, искащи предплата и депозит за несъществуващи жилища или такива, които изобщо не се отдават под наем.

В районните управления в големите градове месечно вече има множество сигнали, но заради сравнително дребните суми, които мошениците прибират, често не се стига до образуването на досъдебно производство, тъй като вредата е нищожна според закона.


Нереалните обяви за квартири под наем наглед са много изгодни, за да привличат повече обаждания на потенциални клиенти към мнимия собственик. Когато позвъните на телефона и попитате за конкретна нереална обява, той ви казва че ще погледне и ще ви върне обаждане, като предварително измъкне малко информация:


„Вие в „Младост“ ли си търсите квартира? Двустаен апартамент ли си търсите?“


Измамникът вече разполага с телефонния ви номер и знае от каква квартира точно имате нужда. Той разглежда реалните обяви за имоти в района и след около 5 минути връща обаждане, като съобщава, че тази квартира, която сте видели в обявата, по някаква измислена от него причина не може да бъде наета.


Тогава той предлага на клиента точно това, което иска, но с уговорката, че има много желаещи и трябва да му преведе пари за първите два наема и депозит, за да не изпусне жилището. Така при цена на наема от 300 лева за месец, жертвата брои около 1000 лева.

Такъв е случая със двойка наематели, които избират апартамент в столичния квартал "Младост". Те разказват, че са се свързали със собственичката добре изглеждаща дама, която се е представила като Десислава Максимова и им показала прекрасен двустаен апартамент до Бизнес парк в кв.Младост. Обяснила им е, че за апартамента има много кандидати, но тъй като те са и най- симпатични ще запази апартамента за тях. Уговарят се да се нанесат след месец, като г- жа Максимова им е поискала1000 лева като депозит, и още толкова за първите два наема.

"Даваме капарото, и подписваме депозитна разписка с г-жа Максимова ", разказват потърпевшите. Оказва се обаче, че в депозитната разписка никъде не е записано, че Десислава Максимова се задължава да осигури въпросния имот в някакъв срок. След като кандидат-наемателите звънели неколкократно на собственичката Десислава Максимова и не успяла да я открият, разбрат, че сделка няма да има, и че са били измамени.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.