Издирват таен свидетел за смъртта на Валя от Бургас

https://crimes.bg/analizi/izdirvat-taen-svidetel-za-smartta-na-valya-ot-burgas/37538 Crimes.bg
Издирват таен свидетел за смъртта на Валя от Бургас

За трети път се иска удължаване на разследването за убийството на медицинската сестра Валя Иванова, която се удави мистериозно миналата година. За това настоява бургаският прокурор Димо Маджаров, който е наблюдаващ.

Обвинителят държи да бъде изслушан и свидетел, който е в страната и най-вероятно се укривал.

Маджаров уточни, че са били разпитани няколко свидетели по настояване на майката на красивата бургазлийка.Прокурорът допуска, че от неговия разпит може да изскочи нещо важно и да обърне разследването.

До този момент няма данни, че красавицата е била убита или принудена да посегне на живота си. 

Криминалист твърди, че 24-годишната девойка е страдала от психично заболяване и е била на хапчета. Месеци преди да изчезне, Валя споделила на майка си къде държи спестяванията си, за да знае, ако нещо с нея се случи.

Валя изчезна безследно на 15 април миналата година през нощта, когато била видяна за последно да пристига с такси на входа на Морската градина.

Предполага се, че е тръгнала към Казиното и най-вероятно е слязла до моста. Разследващите обаче са сигурни, че момичето се е хвърлило в морето. Тялото на Валя изплува на 19 май на бургаското пристанище, силно разложено. ДНК- експертизата доказа самоличността на Валентина. След смъртта на момичето, се, рухналият от мъка баща се обеси.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.