Иван Гешев участва в скандал заради арестите в президентството отпреди година!

https://crimes.bg/analizi/ivan-geshev-uchastva-v-skandal-zaradi-arestite-v-prezidentstvoto-otpredi-godina/41259 Crimes.bg
Иван Гешев участва в скандал заради арестите в президентството отпреди година!

Нервите на Иван Гешев не издържаха!

Скандал във Висшия съдебен съвет с участието на главния прокурор Иван Гешев и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов разбуни духовете. Повод за него стана решението на Софийския административен съд, че арестите в президентството от миналата година са били незаконни.


Скандалът се разрази заради докласа на прокуратурата за 2020 г., в който не се споменава за въпросните арести.



Панов припомни и протестите от миналото лято, които искаха оставката на Иван Гешев. От своя страна главният прокурор определи подобни дебати за политически.

„Ако говорите за произнасяне по реда на Закона за МВР – дали те са се осъществявали едно административно правомощие, правилно или неправилно, тези действия, законосъобразни или не, са на МВР, а не на прокуратурата”, подчерта Гешев.

Припомняме, че преди почти година прокуратурата нахлу в президентството и арестува двама от съветниците на Румен Радев по подозрения в корупция.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.