Хванаха полицай по време на подкуп!

https://crimes.bg/analizi/hvanaha-policay-po-vreme-na-podkup/43568 Crimes.bg
Хванаха полицай по време на подкуп!

Служители на "Вътрешна сигурност" в МВР задържаха вчера 50-годишен старши разследващ полицай с инициали Л.Л. от ОД на МВР-Варна в момент на получаване на сумата от 2000 лева, съобщи на брифинг днес Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Той уточни, че с оглед на събраните до момента доказателства могат да се правят изводи, че тези пари са част от искана сума в размер на 10 000 лева, като през периода от декември миналата година до декември 2020 година са получени 5000 лева. Парите са поискани от полицая, за да води разследване по изгоден за даващия подкуп начин и за да бъде прекратено наказателно производство за пране на пари срещу него.

Производството за пране на пари не е приключило, обясни прокурорът.

Конов добави, че доказателствата към момента сочат, че полицаят е действал сам. Той е привлечен като обвиняем за две престъпления. Едното е подкуп, извършен от разследващ полицай чрез изнудване и посредством използване на служебно положение, а другото - за извършена измама.

Директорът на "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Стефан Банков коментира, че досега служителят не е имал провинения. Полицаят има над 20 години стаж. Наблюдаван е над една година.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.