Георги Семерджиев, известен с прякора Шопа е една от мишените на новата банда за мокри поръчки

https://crimes.bg/analizi/georgi-semerdzhiev-izvesten-s-pryakora-shopa-e-edna-ot-mishenite-na-novata-banda-za-mokri-porachki/37313 Crimes.bg
Георги Семерджиев, известен с прякора Шопа е една от мишените на новата банда за мокри поръчки

Георги Семерджиев, известен с прякора Шопа, сочен за дясна ръка на Евелин Банев - Брендо, е една от мишените на новата банда за мокри поръчки.

Групировката, която се очаква да бъде кръстена "Килърите" 6, бе разбита  при мащабна операция на МВР и спецпрокуратурата тези дни.

Освен с екзекуции, бандата се е занимавала още с изнудване и рекет. Има в актива си и няколко неуспешни опита за покушение, като единият от тях е именно на Семерджиев.

Припомняме,че той бе прострелян на 1 юни м.г. близо до хотел "Хемус". Макар и ранен Семерджиев оцеля с няколко куршума в тялото. В единственото си интервю пред медиите  той сподели, че случаят няма нищо общо с Брендо, нито пък смята, че е поръчан от него.

Това е петата банда килъри, която бе разкрита при управлението на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Три от престъпните организации вече са изправени пред специализирания наказателен съд.

 

Полицията подозира, че мозъкът зад  "Килърите" 6, е  жена . Това едъщерята на бившия висш служител на митниците Христо Кулишев – Мила Георгиева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.