Доц. Кунчев съобщи кога ще започне ваксинацията у нас!

https://crimes.bg/analizi/doc-kunchev-saobshti-koga-shte-zapochne-vaksinaciyata-u-nas/40199 Crimes.bg
Доц. Кунчев съобщи кога ще започне ваксинацията у нас!

Доц. Ангел Кунчев обясни кога ще бъдат пуснати първите ваксини у нас!

 

Ваксинациите са особено важни ако искаме да се преборим с пандемията от Ковид-19. В това са убедени експертите на НОЩ и повечето лекари у нас.

 

 

Пред Нова телевизия доц. Ангел Кунчев заяви, че първите ваксинации у нас ще започнат на 27 декември, веднага след Коледа. Те ще тръгнат за България от Белгия.

 

Стана ясно и че за последните 24 часа са установите 1002 новозаразени при направени  4 213 PCR теста, което показва спад в процента на заразените. Дано тенденцията да продължи така.

 

Излекувани са 1 404 души, а битката с вируса са изгубили 55 човека. В интензивни отделения са настанени 542 души, сочат данните на Единния информационен портал. Най-много нови заразени има в София и Варна.  

 

Междувременно министерството на здравеопазването направи програма, с която ще подсигури тройни заплати за лекарите и медицинските сестри, които отидат да работят в общините, където липсват специалисти. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.